Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podnośnik motocyklowy

Featured Replies

Napisano

a do jakiego moto to ma być i do czego służyć? 

Napisano

te do crosów olej (1 i 3).

2ke mam u siebie, ale kupilem za polowe tej ceny na allegro :) służy... na moje potrzeby styka. ważne dla mnie było jakiej wysokość ma po złożeniu... coby mi się pod regał mieścił :)

Napisano
  • Autor

a do jakiego moto to ma być i do czego służyć? 

Póki co, do moich dziadków, więc max 150 kg. Ale cholera wie, co życie przyniesie. :phi:

Napisano

no to jimbo Ci napisał...   :oki:

moim zdaniem jak kupować to już do cięższego sprzętu, bo teraz masz 150, a wiadomo co będziesz miał za rok, czy dwa? 

Napisano

nie chodzi o nośność... 

te do crossów, są mało stabilne, dla motocykla, który nie jest "przystosowany" pod taki podnośnik. crossy są specjalnie robione, coby je podnosić za brzuch :) Twoje dziadki z PRL raczej nie. ten 2gi jest stabilny, ma zapinki na pasy, docenisz możliwość transportu na nim motocykla :)

Napisano

nie chodzi o nośność... 

te do crossów, są mało stabilne, dla motocykla, który nie jest "przystosowany" pod taki podnośnik. crossy są specjalnie robione, coby je podnosić za brzuch :) Twoje dziadki z PRL raczej nie. ten 2gi jest stabilny, ma zapinki na pasy, docenisz możliwość transportu na nim motocykla :)

tak wiem, chodzi mi o to że to do crossa, ale kupując ten większy od razu trzeba kupić solidny, bo nie ma sensu kupować 2 razy  :ok:

Napisano
  • Autor

tak wiem, chodzi mi o to że to do crossa, ale kupując ten większy od razu trzeba kupić solidny, bo nie ma sensu kupować 2 razy  :ok:

Ten 2. ponoć do 680 kg, więc chyba "solidny"... ;]

Napisano

aż nadto solidny:) ja mam taki chyba 350 kg.

Napisano

Wiesz... to co piszą w tych ogłoszeniach to jedno. Ja bym wolał obejrzeć i pomacać :) ale ten z jula fajnie wygląda. 

Napisano
  • Autor

aż nadto solidny:) ja mam taki chyba 350 kg.

A Ty gdzie kupowałeś?

Wysyłkowo, czy gdzieś koło nas?

Napisano

Wysyłkowo. po zdjęciach decydowałem.

Napisano

Wiesz... to co piszą w tych ogłoszeniach to jedno. Ja bym wolał obejrzeć i pomacać :) ale ten z jula fajnie wygląda. 

Niop, tylko tak jak pisali poprzednicy, ten z jula nadaje się do motocykli z tradycyjna rama [kołyskową???]

gdzie para rurek wystaje przed silnik.

Tylko czy wjedzie np pod jakiegoś niskopodłogowego czopera?

U mnie w sv od spodu jest goły blok silnika, cała rama idzie górą a silnik na niej wisi.

Na takim z Jula motór mi się obali. Musiałem sam spawać, aby móc dźwignąć przód moto za silnik i zdjąć przednie teleskopy.

Napisano

Niop, tylko tak jak pisali poprzednicy, ten z jula nadaje się do motocykli z tradycyjna rama [kołyskową???]

gdzie para rurek wystaje przed silnik.

Tylko czy wjedzie np pod jakiegoś niskopodłogowego czopera?

U mnie w sv od spodu jest goły blok silnika, cała rama idzie górą a silnik na niej wisi.

Na takim z Jula motór mi się obali. Musiałem sam spawać, aby móc dźwignąć przód moto za silnik i zdjąć przednie teleskopy.

podnosiłem na moim SV, wystarczy położyć kilka klocków drewna, coby zrekompensować wydech i podnosić za silnik (robisz korytko dla wydechu. do tego 2 taśmy na grzechotki i wisiał aż miło... spawanie to jakoś tak... nadmiarowo brzmi... 

Napisano

podnosiłem na moim SV, wystarczy położyć kilka klocków drewna, coby zrekompensować wydech i podnosić za silnik (robisz korytko dla wydechu. do tego 2 taśmy na grzechotki i wisiał aż miło... spawanie to jakoś tak... nadmiarowo brzmi... 

N a co - trzeba się czymś pochwalić.

Ja swój podnośnik zbudowałem wokół tej idei - "uchwyt w silniku" szpilka chyba 12 i do góry. 

Zdjęcia poglądowe nie mojego autorstwa

post-149052-0-46448000-1445521446_thumb.jpg

post-149052-0-96194800-1445521677_thumb.jpg

Napisano

Ten z 3 sznurka - zapomnij. Chyba, że masz "kozę". Trampka na tym da się postawić, ale do tej pory robimy to we dwóch.

Znaczy od jakiegoś czasu używamy pasów i po prostu podwieszamy moto pod sufitem za gmole ;)