Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obsługa klimatronika Toledo III - wskazówki?

Featured Replies

Napisano

Witam

Tak jak w temacie, Czy ktoś mi może łopatologicznie wyjaśnić kiedy ( przy jakich ustawieniach ) działa klima a przy jakich tylko nawiewy. Wiadomo że jak mam AUTO to mam tryb automatyczny ale co jest w przypadkach kiedy mam AUTO i ECON albo samo ECON albo nic nie wyświetla?

Wyjaśnijcie mi to tak łopatologicznie bo w innych samochodach to zwykle było proste i logiczne a tutaj nei jestem pewien kiedy sprężarka chodzi a kiedy nie.

W załączniku zdjęcia.

82ff6b136211.jpg

e8ff9899b54f.jpg

57db994fd484.jpg

173c7ff620a5.jpg

Napisano

Auto + econ- stara się automatycznie dopasować temperaturę bez załączenia sprężarki klimy (czyli w upały niemożliwe bo sprężarka klimy jest rozłączona), auto- klima dopasowuje temperaturę z załączoną sprężarką ( poniżej 5 stopni sprężarka się nie załączy - ponoć każde auto z klimą ma to jako zabezpieczenie), samo econ to ustawienia indywidualne z rozłączoną sprężarką- opisane na bazie seat exeo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano
  • Autor

No to wiele mi wyjaśniłeś, a powiedz mi jeszcze w takim razie : ostatnia kombinacja, czyli gdzie nie świeci ani econ ani auto?  Z tego wszystkiego rozumiem że sprężarka działa tylko przy samym AUTO?

http://naforum.zapodaj.net/173c7ff620a5.jpg.html

173c7ff620a5.jpg

Napisano

Jeśli nie świeci ani econ ani auto to wtedy masz ustawienia indywidualne z włączoną sprężarką. Sprężarka jest wyłączona wtedy i tylko wtedy gdy świeci econ .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

( poniżej 5 stopni sprężarka się nie załączy - ponoć każde auto z klimą ma to jako zabezpieczenie)

To żadne zabezpieczenie, poprostu przy niskiej temp. czynnik sie kurczy i  za niskie ciśnienie nie załącza sprężarki

Napisano

No to wiele mi wyjaśniłeś, a powiedz mi jeszcze w takim razie : ostatnia kombinacja, czyli gdzie nie świeci ani econ ani auto?  Z tego wszystkiego rozumiem że sprężarka działa tylko przy samym AUTO?

ECON się swieci = nie działa klimatyzacja.

ECON się nie swieci = działa klimatyzacja.

Proste jak w każdym Vagu...

Napisano
  • Autor

ECON się swieci = nie działa klimatyzacja.

ECON się nie swieci = działa klimatyzacja.

Proste jak w każdym Vagu...

No i wszystko jasne,dotychczas jeździłem oplem i to bez klimy