Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z pozdrowieniami dla "pieszego".....

Featured Replies

Napisano

> "Niech kradną, a my zamknijmy oczy, żebyśmy tylko z tego powodu nie

> mieli żadnych kłopotów".

albo "nie jestem u siebie, wiec zachowuje sie tak, zeby nie zaszkodzic gospodarzowi"

> Cóż, kwestia podejścia.

i wyobrazni 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> albo "nie jestem u siebie, wiec zachowuje sie tak, zeby nie

> zaszkodzic gospodarzowi"

> i wyobrazni

Albo wiedzy. Pozwoliłem sobie zasięgnąć języka w prokuraturze i nie widzą w tym nic niestosownego. Nie publikuję danych osobowych własciciela pojazdu i o nic go nie oskarżam.

Pokazuję tylko pojazd zaparkwany na przejściu dla pieszych - sztuk jeden.

Nie ma w Polsce obowiązku wymazywania numerów rejestracyjnych pojazdów na zdjęciach - masa ludzi ma fotoblogi, na których umieszcza wiele rożnych zdjęć i nie ma z tego powodu żadnych zadym.

A jeżeli AK miałby mieć nieprzyjemności z powodu tego, że ktoś, kto zachował się jak frędzel jeszcze się będzie rzucal, że mu nie pasi, to mamy rok na sporządzenie zawiadomienia do policji o wykroczeniu, a zdjęcie i moje zeznanie będzie dowodem w sprawie o ukaranie.

Od razu uprzedzam Twój ewentualny komentarz - nie jestem urzędnikiem państwowym, więc nie mam obowiązku prawnego informowania ogranów ścigania o zaobserwowanym wykroczeniu czy przestępstwie (a morderstwo ani szpiegostwo to nie jest, bo tylko wtedy obowiązek ma także "szary obywatel"). W tym wypadku obowiązek jest czysto "moralny" i nie są przewidziane żadne sancje za jego niewypełnienie.

Wczoraj nie miałem czasu, ale tym razem w Wola Parku byłą cala masa ludków która nie wie, że obszar na jezdni otoczony ciągłą linią jest obszarem wyłączonym z ruchu, a więc nie służy także do parkowania, bo tam to zasłania widoczność wyjeżdżającym z bocznych alejek na główną aleję parkingu. Może zarząd się weźmie za takich, a jak nie, posłuże mu też fotkami zlosnik.gif

PS. Dlaczego chciałbyś mieć w Polsce jak na Zachodzie, ale absolutnie nic ku temu nie chcesz zrobić i ganisz za to innych?

Napisano

> Albo wiedzy. Pozwoliłem sobie zasięgnąć języka w prokuraturze i nie

> widzą w tym nic niestosownego.

Bo nie jest to nic niezgodnego z prawem wink.gif Tylko - gdybys n.p. opublikowal zdjecie mojego samochodu (uprzedzajac - na miejscach dla inwalidow nie parkuje, ale za to okrakiem zajmujac dwa "normalne" - zawsze zlosnik.gif ) - to metoda zlosliwej malpy zrobilbym baaaardzo duzo, zeby paru osobom sporo krwi napsuc zlosnik.gif

> PS. Dlaczego chciałbyś mieć w Polsce jak na Zachodzie, ale absolutnie

> nic ku temu nie chcesz zrobić i ganisz za to innych?

Nie czuje sie w obowiazku naprawiania tego smiesznego kraju. Szczegolnie jezeli cos nie dotyczy mnie osobiscie. Od tego sa służby finansowane z m.in. moich podatkow.

M.

Napisano
  • Autor

> Bo nie jest to nic niezgodnego z prawem Tylko - gdybys n.p.

> opublikowal zdjecie mojego samochodu (uprzedzajac - na miejscach

> dla inwalidow nie parkuje, ale za to okrakiem zajmujac dwa

> "normalne" - zawsze ) - to metoda zlosliwej malpy zrobilbym

> baaaardzo duzo, zeby paru osobom sporo krwi napsuc

Każdy kij ma dwa końce i można trafić na złośliwszego od siebie zlosnik.gif

> Nie czuje sie w obowiazku naprawiania tego smiesznego kraju.

> Szczegolnie jezeli cos nie dotyczy mnie osobiscie. Od tego sa

> służby finansowane z m.in. moich podatkow.

> M.

No i przy takim podejściu ten kraj będzie długo czekał na normalność. Z naszych podatków na razie są finansowane niewydarzone pomysły wielu ludzików, którzy poza "mordziastością" nie mają większych kwalifikacji do robienia czegokolwiek, nie mówiąc już o rządzeniu krajem. Grozi nam wicepremier, który nie zostanie dopuszczony do informacji stanowiących tajemnicę UE i NATO, bo ma na koncie wyroki sądowe.

Wbrew pozorom demokracja to nie tylko czysta konsumpcja - to przede wszystkim prawo patrzenia władzy na ręce i egzekwowania od niej określonych zachowań. Inaczej każda władza robiła by to, co robi u nas nasza.

Napisano

> Jako, żem też "kapelusz", to "Kapelusz picztures prezent...ują":

> Na pewno ten człowiek mial bardzo ważną sprawę. Na pewno jest bardzo

> ważną osobistością. Pies ganiał pieszych z wózkami, niech jeżdżą

> jezdnią, może ich ktoś potrąci

> A jak widać, ochrona też ma to w poważaniu.

> Miejsce - Fort Wola - Warszawa.

> Czas postoju - co najmniej półtorej godziny, tak że na chwilę to nie

> było.

Parę dni temu w Tesco jakiś dresikowy małolat na moich oczach wpakował się na miejsce dla inwalidy. Zaczekałem aż wysiądzie i zapytałem czy jest inwalidą. Spojrzał na mnie jakbym spadł z Marsa (dresy najwyraźniej są z Plutona) i usiłował zlekceważyć problem. Musiałem dopiero uprzejmie zapytać, czy woli zabrać auto, czy raczej życzy sobie zyskać na miejscu status inwalidy - wtedy pomogło grinser006.gif.

Pozdrawiam i apeluję - nie bądźmy obojętni na takie zachowanie. Z czasem to zaczyna działać smile.gif

Napisano
  • Autor

> Pozdrawiam i apeluję - nie bądźmy obojętni na takie zachowanie. Z

> czasem to zaczyna działać

Dlatego wrzuciłem to zdjęcie i zachęcam do tego innych.

Wbrew opiniom jednego z kolegów wladza to załatwi, ale sobie, jeżeli jej się nie będzie patrzeć po łapach i co jakiś czas po nich nie dawać.

Mniej liczę na "samopoprawę" cwaniaczków, a bardziej na to, że supermarkety zaczną na to reagować. Bo to w sumie leży w ich i w naszym interesie.

Bardzo mi się "podobają" mocni w retoryce, ale gdyby tak zaparkowali w innym kraju, to od razu by ich ludzie pogonili, a tam by oni by się nie stawiali, tylko zmiatali gdzie pieprz rośnie. Nieraz miałem okazję obserwować naszych cwaniaczków udających, że nie rozumieją ludzi zwracających im uwagę. Ale bardzo szybko rozumieli, gdy ktoś z grupki ludzi, ktora od razu tam się znajdowała, wyjmował telefon i głośno mówił - Halo, Polizei? zlosnik.gif

Napisano

> Mniej liczę na "samopoprawę" cwaniaczków, a bardziej na to, że

> supermarkety zaczną na to reagować. Bo to w sumie leży w ich i w

> naszym interesie.

No co Ty. U nas obsluga parkingu jest zajeta szukaniem fajnych odtwarzaczy cd w autach co by kumpel mogl je na spokojnie wyjac jak wlasciciel bedzie na zakupach.

Napisano
  • Autor

> No co Ty. U nas obsluga parkingu jest zajeta szukaniem fajnych

> odtwarzaczy cd w autach co by kumpel mogl je na spokojnie wyjac

> jak wlasciciel bedzie na zakupach.

To aż się prosi, żeby podstawić tam autko z kamerką i kilku panom zafundować wakacje w ciepłej celi.

Napisano

> To aż się prosi, żeby podstawić tam autko z kamerką i kilku panom

> zafundować wakacje w ciepłej celi.

Sam sie wiele razy zastanawialem dlaczego Policja takich akcji nie robi. Jesli ja znam miejsca, gdzie kradna jak cholera, to oni powinni tym bardziej. A zostawic auto z panelem w srodku w takim miejscu to prawie pewnosc ze jeden ch... z drugim sie zainteresuja.

Swoja droga informacja o tym, jak duzy wklad w te kradzieze ma "ochrona" swego czasu mnie zaskoczyly (chociaz z perspektywy czasu nie powinny). A ze pochodzily od nazwijmy to drugiej strony (tej ktorej pomagaja) nie mam powodu zeby nie wierzyc.

Napisano
  • Autor

> Sam sie wiele razy zastanawialem dlaczego Policja takich akcji nie

> robi. Jesli ja znam miejsca, gdzie kradna jak cholera, to oni

> powinni tym bardziej. A zostawic auto z panelem w srodku w takim

> miejscu to prawie pewnosc ze jeden ch... z drugim sie

> zainteresuja.

> Swoja droga informacja o tym, jak duzy wklad w te kradzieze ma

> "ochrona" swego czasu mnie zaskoczyly (chociaz z perspektywy

> czasu nie powinny). A ze pochodzily od nazwijmy to drugiej

> strony (tej ktorej pomagaja) nie mam powodu zeby nie wierzyc.

A nie da się sprawy nagłośnić w lokalnych mediach?

Napisano

> A nie da się sprawy nagłośnić w lokalnych mediach?

Sprawa samych kradziezy byla opisywana. I zamknelo ja krotkie stwierdzenie rzecznikow obu galerii, ze zlodzieje sa bardzo przebiegli, ze jakims cudem unikaja kamer. AFAIR Policja sie nie wypowiadala, zreszta domyslam sie ze zbyli by dziennikarzy tradycyjnym "to wewnetrzna sprawa hipermarketu". Moze warto by wrocic do tematu hmm.gif Pogadam ze znajomymi z gazety.

Natomiast co do "pomocnikow' mysle, ze nawet byle redaktorzyna szujkajacy sensacji bedzie chcial chociaz jednego dowodu. A jedyne co mam to wlasnie opowiesci tego, nazwijmy go, kolegi.

Sprawa kradziezy tam jest powszechnie znana, ale publiczne oskarzenie pracownikow hipermarketu moze rozpetac burze. IMHO oczywiscie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.