Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omega B 2.0 16v - jaki wydech

Featured Replies

Napisano

Cześć. Po nowym roku będę musiał wymienić cały wydech w mojej Omedze. Trochę obawiałem się tematu, bo obawiałem się, że dość kosztowna inwestycja, ale... nie ma tragedii. Teraz tylko zastanawiam się, co wybrać.

Co ciekawe, w internecie dość polecane są wyroby firmy Polmostrów, ale nie ukrywam, że jestem uprzedzony do polskich wyrobów. Kompletny układ wydechowy od nich można mieć za 320 zł (http://allegro.pl/tlumiki-komplet-opel-omega-b-2-0-16v-sedan-dodatki-i5487626953.html), podczas gdy jeden element - np. tłumik końcowy - z Bosala kosztuje właśnie tyle. Pytanie tylko, ile taki polski wyrób wytrzyma. Obawiam się, że po pierwszej zimie już może zacząć buczeć.

Co byście doradzili? ;)

Napisano

Jak miałem Omegę i przerdzewiały mi tłumiki środkowe (V6) to wymieniłem właśnie na Polmostrów. Przez rok było ok, ale później zaczęły wydawać taki metaliczny dźwięk,

jak w 125p lub polonezie ;] Na szczęście udało mi się kupić tanio nowe oryginały i szybko się tych puszek pozbyłem :D Podsumowując raczej nie polecam :P

• 3 tygodnie później...
Napisano

Miałem Polmostrów i po 8 miesiącach mechanik do mnie "A ten tłumik to ma chyba z 5 lat albo i dłużej co?" W takim był stanie (środkowy), że nie dziwię się iż myślał, ze stary. I rzeczywiście po jeszcze jakiś 3 miesiącach spawy zaczynały puszczać. 

Bierz Asmet, są solidne i po roku wciąż jak nowe

Sorry, trochę późno napisane, ale jak coś to na przyszłość. Gwarantuję, ze niedługą ;]