Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"uklepane" sprężyny tył

Featured Replies

Napisano

Pacjent: Grand Vitara I

samochód dużo jeździ po kiepskich drogach, seryjne sprężyny się uklepały i dupa siedzi.

- wymiana na kolejne "zwykłe" to bez sensu bo za rok będzie to samo.

- można założyć podkładki ale sądzę, że to rozwiązanie na chwilę, gumę szlag trafi i znowu lipa. Testowałem gumy włożone w zwoje ale to się zaraz wysrało.

- komplet lovellsa kosztuje prawie 6 stów - nie ukrywam, że mi trochę szkoda siana bo to nie jest "hobby auto" tylko codzienne, ale też nie  wykluczam zupełnie wymiany na taki wypas.  ;)

Myślałem, że pośrednim rozwiązaniem byłoby zrobienie dla mnie sprężyn na zamówienie. Mam niedaleko taki punkt tylko, że oni chcą stare sprężyny na wzór a to kłopot organizacyjny trochę.

Znacie może jakąś firmę w PL, która wykona taką usługę "na odległość" i nie będzie chciała starych sprężyn na wzór ?

A może inne pomysły? ;)  

Napisano

Kupiłbym komplet używanych, wysłał czy dał do zrobienia na wzór i oddał w ciągu 14 dni ;] Stracisz na przesyłce jedynie ;]

Napisano
  • Autor

Kupiłbym komplet używanych, wysłał czy dał do zrobienia na wzór i oddał w ciągu 14 dni ;] Stracisz na przesyłce jedynie ;]

też o tym myślałem, ale nie lubię/nie robię chamówy  ;]

Napisano

zadzwon do POSPRINGU. nie POLSPRINGU...

potrzebowałem do JCH XJ to zadzwoniłem powiedziałem co chce i na jaki kolor maja byc pomalowane i kilka dni pózniej miałem juz w aucie

Napisano
  • Autor

potrzebowałem do JCH XJ to zadzwoniłem powiedziałem co chce i na jaki kolor maja byc pomalowane i kilka dni pózniej miałem juz w aucie

mówisz, że wiedzą co i jak? dzięx - zadzwonię  :oki:

Napisano

Niektórzy laduja od xl7 chyba że akurat takie GV1 masz?

Napisano

Kup sobie podkladki pod sprezyny z poliuretanu. Na pewno nie popekaja. Jak sprezyny nie sa polamane to smialo taki zabieg da rade.

Napisano
  • Autor

Kup sobie podkladki pod sprezyny z poliuretanu. Na pewno nie popekaja. Jak sprezyny nie sa polamane to smialo taki zabieg da rade.

jaką żywotność tego rozwiązania wróżysz? koszt samych podkładek 180

Napisano
  • Autor

seteman, dnia 20 Sty 2016 - 9:06 PM, napisał:
mówisz, że wiedzą co i jak? dzięx - zadzwonię 

dzisiaj dzwoniłem, zamówiłem. Jutro ukręcą i wysyłają  8]

może nawet w piątek będę miał  :jem:

jak na razie się mi ta opcja podoba  :oki:  :oki:  :oki:  :oki:

cena takiego rozwiązania nieco ponad 500 za 2 szt.  :hmm:  w sumie... można przeżyć  ;)

zobaczymy po wymianie  :phi:

dzięx za info jeszcze raz  :piwo:

Napisano
  • Autor

już PO. ;)

polecam POSPRING :oki:

zadzwoniłem. powiedziałem co mi leży na wątrobie. Miła pani była doskonale zorientowana. Doradziła.

po 4 dniach sprężyny przyszły do mnie do domu. Nawet kolor mogłem sobie wybrać. ;]

2 szt. kosztowały 450 zeta z przesyłką.

Już założone :oki: , pierwszy krótki test na "na dziurach" wypadł pozytywnie. Autko sztywniejsze ale bez dramatu za to "dupa" przestała podskakiwać.

Generalnie o to o to mniej więcej chodziło. ;]

Dzięxy jeszcze raz  :piwko: