Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapowietrzający się grzejnik, montaż zmywarki w zabudowie?

Featured Replies

Napisano

Dwa pytania:

1. Regularnie co tydzień muszę odpowietrzać jeden grzejnik, słychać jak się leje woda do niego i bulgocze. ciśnienie na piecu nie spada.

2. Jak zamocować zmywarkę Mastercook ZBI702it2 w zabudowie bo mam tylko wsuniętą i się rusza. Są potrzebne jakieś specjalne uchwyty, montuje się ją przed założeniem blatu (tylko to chyba bez sensu)???

Napisano

Regulujesz nóżkami i blat to stabilizuje. Pewnie masz też miejsce, na przyłapanie wkrętami do blatu, ale to raczej po to, żeby się nie wysunęła. A gdzie dokładnie, to nie wiem - nawet google nie zna tego modelu. A pewnie jest bardzo nie nowa i instrukcji nie masz?

Cudów nie ma - jak się pojawia powietrze, to musi być gdzieś nieszczelność i akurat tam się zbiera. Albo i gdzieś masz większe zasoby powietrza które woda powoli przenosi do kaloryfera. Posprawdzaj, poodpowietrzaj wszystko, co się da. Może trzeba dobić trochę wody.

Napisano

Dwa pytania:

1. Regularnie co tydzień muszę odpowietrzać jeden grzejnik, słychać jak się leje woda do niego i bulgocze. ciśnienie na piecu nie spada.

Miałem tak w nowym budynku, co drugi dzień odpowietrzanie bo woda bulgotała. Zawezwałem majstra co robił, zajechał po robocie, poluzował docisk na wejściu, zeszło sporo powietrza, którego przez odpowietrznik znajdujący się po drugiej stronie grzejnika nie dało rady upuścić i spokój od tamtej pory.