Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie nabęde podgrzewane dysze spryskiwaczy ?

Featured Replies

Napisano

ASO  - 735316329 dysza podgrzewana 83zł sztuka brutto.

Z używki to bardzo wątpie że trafisz, zbyt drobny element żeby ktoś to osobno wysawiał. Chyba że zwiedzać szroty i oglądać maski co tam jest założone.

Napisano

Czasem kabelki to nie wszystko, tak było u mnie. Te kable pod maską nie były podłączone do całej instalacji.

Napisano

Dokładnie co i jak teraz Ci nie napiszę, bo musiałbym odpalić elarna, ale najlepiej miernik w dłoń i sprawdź czy jest +12 na wtyczkach po włączeniu ogrzewania tylnej szyby.

Napisano
  • Autor

Tak zrobie. Kabelek od tempomatu wisiał i grzecznie czekał w gotowości więc i może te wtyczunie czekają na swoje dysze ;)

Napisano
  • Autor

No niestety wykrakałeś. kabelki wisza na pusto. Jak znajdziesz wolną chwile na zerknięcie gdzie i co należy dłubnąć w instalacji to będę wdzięczny.

Napisano

No niestety wykrakałeś. kabelki wisza na pusto. Jak znajdziesz wolną chwile na zerknięcie gdzie i co należy dłubnąć w instalacji to będę wdzięczny.

A bezpiecznik F 41 ( 7,5 A ) w skrzynce pod deską jest ??

Napisano

Ze schematu wynika że obwód zasilania ogrzewaczy jest równolegle podłączony pod szybę ogrzewaną. Więc jeśli jest bezpiecznik  F41 ( dobry ??  :)  ) to musi działać zasilanie ogrzewaczy , a jeśli nie to :  F41 zły , brak pełnego połączenia od F41 do wtyczki ogrzewaczy , ... ew. kabelek nie od ogrzewaczy - ale od czego ??? Ja sprawdziłbym ten obwód omomierzem i sprawa byłaby jasna. Przeoczyłem wcześniej cyt " ... No niestety wykrakałeś. kabelki wiszą na pusto... "  Co oznacza na pusto ?? 

Napisano
  • Autor

Na pusto - znaczy, że są ale nie ma na nich zasilania po właczeniu ogrzewania szyby. Dokładnie wszystko posprawdzam jak auto wróci w moje ręce bo jest u blacharza. Dziś tylko zajrzałem do niego zerknąć w skrzynke bezpieczników i bezp41 jest.

Napisano

Tu masz schemat elektryczny. Kabel zasilający powinien być koloru zielonego. Sprawdź czy masz masz połączenie między skrzynką bezpieczników pin 31 pod deską a złączem D6 ( tez jest w okolicy skrzynki pod deską).

post-133150-0-29736900-1455190201_thumb.png

• 10 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Wróciłem własnie do tematu ale bez sukcesu. Wychodzi na to, że zasilanie na dysze wychodzi z tego złącza w skrzynce ( w czerwonym kółeczku ) i brązowo/czarnym kabelkiem idzie gdzieś w grubej wiązce pod wygłuszenie na ścianie grodziowej. Cieżko ustalić co dalej.

post-140078-0-65326600-1482849331_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.