Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktoś zdzierał klej z glazury? Jest to wykonalne?

Featured Replies

Napisano

Moja piękna chciała być samodzielna. Dogadała się na wykończenie łazienki z jakimś partaczem. Położył płytki na tynk gipsowy bez zdarcia wierzchniej warstwy mleczka gipsowego. W efekcie wszystko odpada ;)

Patałach zobowiązał się naprawić szkodę. Zdjąć płytki i położyć jeszcze raz zgodnie ze sztuką. Problem w tym, że płytki są już niedostępne bo to była jakaś końcówka serii na składzie producenta.

Ponieważ płytki odpadają same, wystarczy je delikatnie odejmować od ściany, wymyśliłem aby zedrzeć klej multiszlifierką wibracyjną z końcówką diamentową.

Pójdzie to czy próbować inaczej? Klej dobrze związany. Ma już 2 miesiące.

Napisano

Z płytek tarasowych ;)

Szlifierka kątowa + tarcza do kamienia. Potem ewentualnie szlifierka ze szczotką drucianą.

Problemy są dwa. Kurzy się :phi: i uszy bolą :(

Napisano

Moja piękna chciała być samodzielna. Dogadała się na wykończenie łazienki z jakimś partaczem. Położył płytki na tynk gipsowy bez zdarcia wierzchniej warstwy mleczka gipsowego. W efekcie wszystko odpada ;)

Patałach zobowiązał się naprawić szkodę. Zdjąć płytki i położyć jeszcze raz zgodnie ze sztuką. Problem w tym, że płytki są już niedostępne bo to była jakaś końcówka serii na składzie producenta.

Ponieważ płytki odpadają same, wystarczy je delikatnie odejmować od ściany, wymyśliłem aby zedrzeć klej multiszlifierką wibracyjną z końcówką diamentową.

Pójdzie to czy próbować inaczej? Klej dobrze związany. Ma już 2 miesiące.

Kupa roboty... Ale skoro cala płaszczyzna odpada, a klej dobrz trzyma, to nie mozna po prostu klej do kleju bez zdzierania??? Tylko ściana o 1 cm się przysunie..

Napisano

Moja piękna chciała być samodzielna. Dogadała się na wykończenie łazienki z jakimś partaczem. Położył płytki na tynk gipsowy

wymyśliłem aby zedrzeć klej multiszlifierką wibracyjną z końcówką diamentową.

Pójdzie to czy próbować inaczej?

Pójdzie, ale jak zauważył kolega kiziuk - nawet zanurzenie płytki w wodzie nie wiele pomoże odnośnie pylenia (sam pyliłem  :phi: w zespole garaży, więc spoko).

Co do bólu uszu - stopery lub inne ochronniki słuchu i jazda  :phi: 

Użyłem kątówki uzbrojonej w tarczę stalową z posypką diamentową https://www.google.pl/search?q=tarcza+z+posypk%C4%85+diamentow%C4%85&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwixoK2phtDKAhVsKpoKHXIlCD8Q_AUIBygB&biw=1366&bih=657#imgrc=OprkNN9FNns2kM%3A

Napisano

Kupa roboty... Ale skoro cala płaszczyzna odpada, a klej dobrz trzyma, to nie mozna po prostu klej do kleju bez zdzierania??? Tylko ściana o 1 cm się przysunie..

Kafle 2x cięższe... 

Napisano
  • Autor

Dzięki. Wykonawca będzie miał co robić na balkonie.

;)