Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Płynnie działające radio 2DIN z dużą ilością funkcji?

Featured Replies

Napisano

Chciałbym sprawić sobie jakieś radio do Juke'a, które spełniałoby podstawowe funkcje, które daje firmowy Nissan Connect (czyli nawigacja, muzyka, obsługa kamery cofania i telefonu), ale robiłoby to lepiej, płynniej i może miało jeszcze jakieś dodatkowe funkcje. Poczytałem fora i inne źródła i wyszło mi, że jeśli chodzi o 2DIN to są dwa główne wybory:

- GMS 7738 czyli opcja powiedzmy "niskobudżetowa" (choć to nadal nie są oczywiście drobne) - z tego co widziałem, forumowicze raczej chwalili, spełnia wszystkie wymagania. Na minus na pewno Windows CE na pokładzie czyli jednak proterozoik w temacie płynności interfejsu jak na dzisiejsze czasy, co widać nawet w demówkach użytkowników na YouTubie.

- Parrot Asteroid Smart - na pokładzie Android, chodzi zadziwiająco płynnie jak na radia samochodowe, mnóstwo opcji, wszystkie złącza jakie można sobie wymarzyć. Na minus, że jest o niemal 1000zł droższy, włączanie trwa z pół minuty, jest na nim antyczny Android 2.3 i zaczynają się głosy, że jednak potrafi przymulić i słyszałem narzekania, że nie wznawia automatycznie muzyki po uruchomieniu silnika co jest dość poważną niedogodnością (chociaż ludzie zachwalają dobre wsparcie ze strony Parrota więc może już to naprawiono - no i dzięki Androidowi jest szansa, że ktoś sam napisał skrypt obchodzący to i się podzielił)

Czy są jakieś jeszcze inne opcje albo macie opinię co do powyższych? Na ten moment skłaniam się mocno w kierunku Parrota - podoba mi się płynność, wsparcie, dopracowanie interfejsu i możliwości jego rozbudowy jeśli chodzi o stronę software'ową. Z góry dzięki za opinie :)

Napisano

wez jeszcze pod uwage jakos ekranu dotykowego
po kątem czułości dotyku w skrajnych temp, reakcji na nacisnięcie na ekran i czytelnego wyświetlacza

Napisano
  • Autor

Słuszna uwaga, niestety ciężko znaleźć informacje na ten temat. Parrot ma ten plus, że ma ekran pojemnościowy (i do tego multitouch) więc idealnie do swojego przeznaczenia - urządzenia konkurencji chyba raczej wszystkie operują na rezystancyjnych, co wnioskuję po pierwsze z tego, że nikt się nie chwali czymś innym, a po drugie właściwie wszystkie oprócz Parrota (no i chińskich no-nameów... :D) operują na Windowsie CE, a zważywszy na jego antyczną charakterystykę to chyba wszystko z nim opiera się na oporowych ekranach. Także tutaj też punkt dla Parrota.

Napisano

wez jeszcze pod uwage jakos ekranu dotykowego

po kątem czułości dotyku w skrajnych temp, reakcji na nacisnięcie na ekran i czytelnego wyświetlacza

Ja od prawie dwóch lat używam GMS 6311 i jestem zadowolony, czy upały czy mróz nie miałem z nim nigdy problemów

Napisano

Sprawdź blaupunkta 530 z antycznym win 6.0. Też chinol ale rozwala inne chinole na androidzie.

Napisano
  • Autor

OK, dzięki za odpowiedzi, zdecydowałem się na Parrota - mimo wszystko nie widzę na razie konkurencji dla niego pod względem całokształtu :)

Napisano

Z mojej strony mogę z czystym sumieniem polecić GMS 6401 new exellence.  Brak jakichkolwiek zacinek, wszystko fajnie odtwarza, obraz czytelny, dotyk działa ( nawet w skórzanych rękawiczkach. )