Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpalaniem

Featured Replies

Napisano

Cześć

Z racji tego, że doprowadzam Stilo do porządku trochę jeszcze Was pomęczę ;)

Sprawa przedstawia się następująco: mam dość spory problem z odpalaniem samochodu. Auto kręci jednak nie chce odpalić. Dziś rano odpaliłem go dopiero za dziesiątym razem. Auto świeżo odebrałem z serwisu - jest po wymianie turbiny, świeć, akumulatora i paru innych rzeczy ale już nie związanych z takimi problemami technicznymi. Problem dodatkowy jaki występuje to pojawiają mi się błędy świec "Preheat Fault" oraz błąd filtra paliwa mimo, że jest nowy.

Macie jakieś podejrzenia? Osobiście stawiam na czujnik położenia wału bądź coś ze świecami tzn przkaźnik

Pozdrawiam

MaciekJTD

Napisano

Masz jakiś kabel do diagnostyki? Trzeba by sprawdzic gdzie dokładnie leży błąd. Skoro wymieniali świece w serwisie to z nimi nie powinno być problemów. Może przekaznik padł. Poza tym przy obecnych temperaturach uważam, że powinien odpalic nawet bez udziału świec. Warto też sprawdzić ciśnienie jakie podaj pompa CR ale to musisz mieć interfejs.

Napisano

Cześć

Z racji tego, że doprowadzam Stilo do porządku trochę jeszcze Was pomęczę ;)

coś nie bardzo z tym porządkiem, ale ...

1. czy wcześniej było tak samo,

2.świece to może być tak jak u mnie niewłaściwy kontakt na bezpieczniku ("uj już mnie strzelał" na ten fajlur niokt nie potrafił zlokalizować dopiero wyjazd do grodu Smogu uratowało sytuacje)

3. czy aby na pewno świece są wszystkie o.k.

4. czy wtyczka od filtra siedzi w gnieździe i czy na sicher w paliwie nie masz H2O ?

Napisano
  • Autor

coś nie bardzo z tym porządkiem, ale ...

1. czy wcześniej było tak samo,

2.świece to może być tak jak u mnie niewłaściwy kontakt na bezpieczniku ("uj już mnie strzelał" na ten fajlur niokt nie potrafił zlokalizować dopiero wyjazd do grodu Smogu uratowało sytuacje)

3. czy aby na pewno świece są wszystkie o.k.

4. czy wtyczka od filtra siedzi w gnieździe i czy na sicher w paliwie nie masz H2O ?

Jutro podepnę auto pod FES i dam znać co wypluło. Na pewno jeden z błędów który był przed oddaniem do serwisu do P0380

Napisano
  • Autor

Cześć

Podpiąłem samochód pod komputer i "trochę" błędów się pojawiło... Teraz Was proszę o pomoc w interpretacji ich

fff292b53fb1f.jpg

989db0c360d3e.jpg

8b6d8db2bd472.jpg

Napisano

Po usunięciu które błędy zostały? Robiłeś ten log z ciśnienia paliwa?