Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto pomoże - VIn Saab :)

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

pilnie poszukuję kogoś kto doradzi przy zakupie Saaba 93 :)

Posiadam VIN który chciałbym choć trochę rozszyfrować.

Sąsiad się "zapalił" i chce jechać po Sabinkę :)

PS. Czy warto kupować ten model? Rocznik 2009, 210km, 112kkm, polski salon.

Jakie są wady tego modelu?

Pozdrawiam

Napisano

Witajcie,

pilnie poszukuję kogoś kto doradzi przy zakupie Saaba 93 :)

Posiadam VIN który chciałbym choć trochę rozszyfrować.

Sąsiad się "zapalił" i chce jechać po Sabinkę :)

PS. Czy warto kupować ten model? Rocznik 2009, 210km, 112kkm, polski salon.

Jakie są wady tego modelu?

Pozdrawiam

Każdy, najprostszy dekoder VIN znaleziony w google powie Ci tyle samo co ten bardziej rozbudowany.

Historię możesz sprawdzić w salonie, gdzie był serwisowany.

Jedynie co warto zrobić to znaleźć ogarniętą osobę z Tech'em 2 i sprawdzić wszystkie "błędy".

Jak nie będzie to ulep to wady ma jak każdy inny samochód ;) - zależy jak trafisz.

Są legendy o elektronice itd. - ja mam rocznik 2003 i jakoś nie narzekam a elektroniki mam dołożone dużo więcej ;)

Napisano
  • Autor

Każdy, najprostszy dekoder VIN znaleziony w google powie Ci tyle samo co ten bardziej rozbudowany.

Historię możesz sprawdzić w salonie, gdzie był serwisowany.

Jedynie co warto zrobić to znaleźć ogarniętą osobę z Tech'em 2 i sprawdzić wszystkie "błędy".

Jak nie będzie to ulep to wady ma jak każdy inny samochód ;) - zależy jak trafisz.

Są legendy o elektronice itd. - ja mam rocznik 2003 i jakoś nie narzekam a elektroniki mam dołożone dużo więcej ;)

Dzięki za info, sęk w tym, że różne oznaczenia wyskakują w dekoderach tych ze stron. Raz jest że to wersja "X" a raz że zwykłe XWD. Raz że manula a raz że automat?

Napisano

Dzięki za info, sęk w tym, że różne oznaczenia wyskakują w dekoderach tych ze stron. Raz jest że to wersja "X" a raz że zwykłe XWD. Raz że manula a raz że automat?

Czy automat, czy manual da się łatwo sprawdzić zerkając do środka ;)

Z danych, które podałeś to może być co najwyżej XWD bo to oznaczenie napędu - 4łapki. Turbo-X XWD były z silnikami 2.8 i wyprodukowano limitowaną serię 2000szt.

Napisano
  • Autor

Czy automat, czy manual da się łatwo sprawdzić zerkając do środka ;)

Z danych, które podałeś to może być co najwyżej XWD bo to oznaczenie napędu - 4łapki. Turbo-X XWD były z silnikami 2.8 i wyprodukowano limitowaną serię 2000szt.

Mnie chodzi o wersję "terenową" z 93X.

Napisano

Mnie chodzi o wersję "terenową" z 93X.

9-3X miały napęd XWD. Wyjątkiem był 9-3X z silnikiem diesla, który miał tylko przedni napęd.

Napisano
  • Autor

9-3X miały napęd XWD. Wyjątkiem był 9-3X z silnikiem diesla, który miał tylko przedni napęd.

A czy da sie po vinie sprawdzić poziom wyposażenia? Jaka to wersja czy odgórnie wersja "X" była w jakimś konkretnym "wyposażeniu"?

Napisano

A czy da sie po vinie sprawdzić poziom wyposażenia? Jaka to wersja czy odgórnie wersja "X" była w jakimś konkretnym "wyposażeniu"?

Szczegółowo wersji wyposażenia nie sprawdzisz. Co do wersji to często udaje mi się wersję uzyskać dekodując vin.

Rodzaj napędu i skrzyni również ;)

Po danych auta mogę stwierdzić, że jest to Aero. Czasem wersje Arc lub Vector mogły być lepiej wyposażone - zależy od życzeń klienta ;)

Jeśli chcesz to podaj mi nr VIN na PW to zobaczę co da się z niego wyciągnąć.