Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z obrotami po włączeniu klimy

Featured Replies

Napisano

Sytuacja ma miejsce tylko na gazie, po załączenmiu klimy na wolnych obrotach auto zaczyna szarpać, przygasać po czym jak wyłączę klimę obroty wędrują do o.k. 1500 przez jakieś 0,5 minuty, zapala sie kontrolka kompa. Dzisiaj byłem u gazownikó zwiękaszali skład mieszanki gazowej - nic nie pomaga, w końcu stwierdzili, że winny jest krokowiec. Osobiście nie jestem co do tego przekonany. Przecież na benzynie jest wszystko o.k. Jutro jadę odczytać błąd, który komputer wyrzuca podczas. Moze ktoś miał podobnie ???

Napisano

skoro na benzynie jest ok, to moje zdanie jest takie ze komp od gazu jest jakis po... grinser006.gif zbyt wolno reaguje, jesli w ogole, powinien podniesc obroty i mieszanke wzbogacic, zeby utrzymac odpowiednie obroty. Poza tym blad mozliwe ze pojawia sie z czujnika spalania stukowego, ktory wyczuwa ze szarpie silnikiem i wywala blad. To tylko moje zdanie, moim zdaniem powinien to obejrzec dobry gazownik, moze w kompie od gazu masz ustawiona zla emulacje sondy lambda i dlatego hmm.gif

Napisano

Co prawda z gazu jestem noga, ale chyba instalka ma swojego krokowego, który powinien regulować dopływ powietrza. Jak kolega wyżej wspomniał chyba komp od gazu jest niekumaty.

Napisano
  • Autor

W moim przekonaniu komp gazu sobie po prostu nie radzi w momencie załączenia klimy. Ciekawostka przed chwila sprawdziłem, żę jak silnik jest jeszcze nie rozgrzany np. zaraz po odpaleniu to klima na gazie chodzi na wolnych obrotach nie nie ma żadnych problemów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.