Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Testy, magazyny a rzeczywistosc kupilem guana... czyli Santa Fe MY'16

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Te konkretne egzemplarze już są w Twoim kraju i będą po drogach jeździć niezależnie od tego czy Ty je kupisz czy kto inny. Następne nie będą już truły. Więc ilość trucia nie jest zależna od Twojego wyboru.

Ale widzisz - dieselgate Wam przeszkadza a trujący 3.6 Wma nie przeszkadza. ;)

Tyle że rozmiarowo Superb nie jest konkurencją C-klasy. Tą byłaby Octavia, która z C-klasą przegrywa. Superb rozmiarowo konkuruje z E-klasą, z którą z kolei przegrywa.

Jeśli Superb byłby konkurencją Mercedesa E to musiałby być nią też Ford Mondeo, VW Passat, Citroen C5 etc.

Ilosc, u mnie masz zakaz sprowadzania uzywanych aut, Grozi ci za to federalne wiezienie [emoji16]. W PL masz niestety zlom- gdzies czytalem chyba Autoexpress.co.uk Ze to Teraz 900k rocznie [emoji79]

Dwa, diesel w autach osobowych to teraz nawet Nie 2% - I caly czas spada. Przygoda z osobowym Diesel Sie skonczyla, Romans z EU tez [emoji848] VAG tak dobrnal do pierwszej 10, zaoferowali cos innego i tak ich lud zauwazyl. Dzis ten Sam lud czuje Sie oszukany I chce oczywiscie udowodnic w sadzie jak bardzo [emoji6] Juz widze Te worki z [emoji383][emoji383][emoji383] $.

Wiec ilosc trucia masz proporcjonalnie do rozwiazan prawnych I gusta Luda + zamoznosc spoleczenstwa (Nie lepsi vs gorsi - tylko ekonomicznie trzymanie aut takich jak w PL truje wiekszosc musi cie wykonczyc - auto $2k , 1h pracy Przy nim $120-160, + czesci... Nie masz (ekonomicznie) prawa jezdzic 13 letnim Golf [emoji848] - Nie Dasz rady....

0f98298680fc541fcc3b31e546daa1a7.jpg

3.6l jest benzyna I Nie masz NOx a to niestety pierwszy Stopien do walniecia na raka [emoji879] ....

Patrzysz rozmiarowo Po EU [emoji6] - synonim kury Ze gorsza [emoji16] - Superb jest jako 'Family car' u mnie - I jest nawet w bazowej wersji (162TSI) drozsze niz GM Commodore z 3.6l V6, RWD... (216kW) O jakies $1-3k w zaleznosci of dealera...

Wiec de facto Nie Ma IMVHO sensu poruwnywac z E-Class, czy nawet C- Class co do mm jak sugerujesz. To I to bierze 2+2 + bagaz [emoji848].

Patrze na to tak:

- bazowa Premium Marka EU - Merc C class to 200, 135kW = $60k RWD

- bazowa Superb Marka Made in EU - to $39k- 162kW. FWD

Ale mam $60k na najbiedniejszego Merc, biore Superb 206TSI 4x4 Ze wszystkim za $50k, $10k chowania do kieszeni I mam auto:

- Made in EU,

- o wiekszej kW [emoji106]

- lista gadgetow jak [emoji90]tasma,

- wsadzajacy (wygodnie) 4d na poklad,

- lepiej wyklepany niz Merc (wiem Po E-Class , Nie jestem zwollenikiem VAG ale potrafie docenic Q poskladania [emoji106])

Jedyny problem masz w obsludze klienta- tu Merc wali VAG [emoji379][emoji409] okropnie, a duzo ludzi kupuje auto min patrzac na obsluge, szczegolnie w klasa premium.

Wiec naprawia to I IMVHO maja szanse (superb) Sie stac dobrym graczem w to co my nazywamy Premium, cross shopping z Lexus, Merc, BMW, Audi. Najlepszy dowod Ze nawet Ja patrzylem na Superb ...

U ciebie to ciezko zrozumiec bo ty widzisz codziennie pewno wersji bieda Rapid, Fabia... Ja moze widzialem z 5-10 w zyciu... Octavia Jaka jedynie widze to RS ... Wiec jest inny klient, inny profil... $60k za Merc czy $60k za Skoda - myslenie w tych kategoriach a Nie Gwiazda ⭐️ vs kura [emoji239] ...

Mondeo to plebs, Passat ditto - to samo - auta Po $30k w wersji bieda znow jakies 130-140kw z 1.8l - 2.0l. Nie napisane zlosliwie ale faktowo- Nie wiem czy wypchaja Teraz 200 Mondeo na miesiac- nikt tego Nie kupuje... Passat- znow tak zrobione Ze Nie masz mocne go silnika - masz 2 silniki u mnie 132TSi i 140kW TDI. Chcesz 200kW 4x4 musisz isc do Skoda. [emoji239]...

Coraz bardziej mnie to przekonanie Ze to zaczyna dzialac jak ja to czuje... superb jaki alternatywnie dla premium [emoji848] szczegolnie Ze Passat u dealera to Teraz $33k a Superb ponizej $38k Nie kupisz... I to moze zadzialac [emoji106][emoji848]

Napisano
  • Autor

Z Mercem pełna zgoda, też wolę Superb za takie pieniądze niż C-klase, różnic w jakości nei widzę, choć jakoś C klasa nie przypadła mi do gustu.

U nas z obsługą może być podobnie.

To przynajmiej ja miałęm w Skodzie większy rabat i większy wybór :)

BTW. Trochę na inny temat, ale ciekawy blog i info jak może wyglądać podejście do klienta:

url]

A Ja widze [emoji16] na pierwsze wrazenie IMVHO superb Ma lepsze poskladania niz E-Class ktory mialem, [emoji848] - jak w explatacji bedzie to Nie wiem [emoji16]

Obsluga - niestety to glowny problem dla VAG, chociaz Audi Ma duzy skok w gore wiec Sie da [emoji106]

Poczymtam o BMW.. [emoji106] Tks,