Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] jaki zestaw glosnomowiacy do kasku polecacie?

Featured Replies

Napisano
potrzebuje dla siebie jakis sensowny bluetooth do integrala (ale najlepiej uniwersalny bo moze bede zmienial kask na szczeke) dla jednego telefonu, interkom do pasazera przy czym idealnie byloby gdyby pasazer mogl sie dolaczyc przez interkom do rozmowy telefonicznej kierowcy (czyli ktos przez telefon moglby gadac z kierowca i plecakiem rownoczesnie) ewentualnie sluchac tej samej muzyki co kierowca. Do tego drugi ale mocno podstawowy zestaw ktory da sie sparowac z tym kierowcy i w sumie wiecej nie potrzeba.

jakies pomysly? budzet narazie nie jest okreslony ale z modul dla kierowcy raczej max 1kpln a dla pasazera mysle ze polowa tej kwoty. Generalnie tez nie chcialbym wydawac od razu 1.5kpln ;)

Napisano
  • Autor

Scala cardo q3 multiset

Masz? Używasz? Masz moze jakieś odniesienie do sena?

Od jednego z użytkowników który sie przesiadł ze starszej wersji scala na produkt sena słyszałem ze przyciski w skali słabo sie obsługuje w rękawicach i ze pokrętło w sena jest lepsze.

Wziąłbym sena jak mi w sklepie polecali ale ten model który mieli to nieco ponad 1kpln tylko za jeden moduł. Niby można kupić dla plecaka zupełnie podstawowy model ale jakoś nie mogę sie przekonać.... Myślałem tez chwile o pójście bardzo budżetowo w q1 ale jednak chciałbym żeby mój zestaw miał duże możliwości a dla plecaka bym dokupił cos pózniej.

Napisano

Mam Q3, obsługuje się w rękawicach bez najmniejszych problemów, chyba że ktoś jeździ w narciarskich, ale to wtedy nie tylko z obsługa Scali słabo mu idzie. Nigdy nie potrzebowałem dołączenia intercomu do rozmowy telefonicznej i nie wiem czy Q3 posiada taką funkcjonalność.

Napisano

Niedawno kupiłem Scala Cardo Packtalk DUO. Przekracza budżet ale ma wszystko i mam święty spokój ;-)

Napisano
  • Autor

Mam Q3, obsługuje się w rękawicach bez najmniejszych problemów, chyba że ktoś jeździ w narciarskich, ale to wtedy nie tylko z obsługa Scali słabo mu idzie. Nigdy nie potrzebowałem dołączenia intercomu do rozmowy telefonicznej i nie wiem czy Q3 posiada taką funkcjonalność.

Najczesciej jezdze z synem i zdarza sie ze zona zadzwoni, mam tak ustawiony telefon ze wszystkich oprocz niej spuszcza na drzewo... no ale teraz zeby odebrac i pogadac to musze sie zatrzymac i zdjac kask a jesli akurat zona chce z synem zamienic slowo to juz wogole zabawa sie robi ;) Dlatego szukam zestawu dla siebie i mozliwosci podlaczenia w czasie jazdy rowniez syna do nawiazanej rozmowy.

Z drugiej strony skoro kupujac Q3 mialbym dwa pelne zestawy to moge skonfigurowac synowi jego telefon z kaskiem i niech sobie gadaja bez mojej pomocy ;) .

Mam tylko pytanie - czy na tym Q3 da sie w razie czego w czasie rozmowy przelaczyc na chwile na interkom i wrocic do tej rozmowy?

Napisano
  • Autor

Niedawno kupiłem Scala Cardo Packtalk DUO. Przekracza budżet ale ma wszystko i mam święty spokój ;-)

wyglada fajnie, ale nad cena musialbym jeszcze pomyslec :)

orientujesz sie moze czy jest mozliwa i jak wyglada komunikacja z jakims tanszym, podstawowym zestawem? bo widze ze ten to zestawia sobie wlasna siec do utrzymywania lacznosci w grupie ;)

Napisano

wyglada fajnie, ale nad cena musialbym jeszcze pomyslec :)

orientujesz sie moze czy jest mozliwa i jak wyglada komunikacja z jakims tanszym, podstawowym zestawem? bo widze ze ten to zestawia sobie wlasna siec do utrzymywania lacznosci w grupie ;)

Ten interkom może działać w 2 trybach - DMC to ta "sieć" o której piszesz lub tradycyjny interkom BT. Działa wtedy z wszystkimi tańszymi Cardo Scala + podobno z interkomami innych producentów po BT (Cardo Gate). 

Napisano

Najczesciej jezdze z synem i zdarza sie ze zona zadzwoni, mam tak ustawiony telefon ze wszystkich oprocz niej spuszcza na drzewo... no ale teraz zeby odebrac i pogadac to musze sie zatrzymac i zdjac kask a jesli akurat zona chce z synem zamienic slowo to juz wogole zabawa sie robi ;) Dlatego szukam zestawu dla siebie i mozliwosci podlaczenia w czasie jazdy rowniez syna do nawiazanej rozmowy.

Z drugiej strony skoro kupujac Q3 mialbym dwa pelne zestawy to moge skonfigurowac synowi jego telefon z kaskiem i niech sobie gadaja bez mojej pomocy ;) .

Mam tylko pytanie - czy na tym Q3 da sie w razie czego w czasie rozmowy przelaczyc na chwile na interkom i wrocic do tej rozmowy?

nie próbowałem tak robić  (przełaczyć pomiędzy intercomem a telefonem)

Tak, Q3 Multiset to dwie pełnoprawne sztuki więc mogą sobie gadać nie zawracając Ci głowy :)

Napisano
  • Autor

Czytam i czytam i wychodzi ze do moich potrzeb moze nawet Q1 podejdzie, a skoro mowicie ze klika sie w rekawicach wygodnie to jutro jade do sklepu obejrzec Q3 i Q1... te moduly po ponad 1kpln za sztuke to chyba przerost formy nad trescia w moim przypadku ;)

dzieki za podpowiedzi.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Masz? Używasz? Masz moze jakieś odniesienie do sena?

Od jednego z użytkowników który sie przesiadł ze starszej wersji scala na produkt sena słyszałem ze przyciski w skali słabo sie obsługuje w rękawicach i ze pokrętło w sena jest lepsze.

Wziąłbym sena jak mi w sklepie polecali ale ten model który mieli to nieco ponad 1kpln tylko za jeden moduł. Niby można kupić dla plecaka zupełnie podstawowy model ale jakoś nie mogę sie przekonać.... Myślałem tez chwile o pójście bardzo budżetowo w q1 ale jednak chciałbym żeby mój zestaw miał duże możliwości a dla plecaka bym dokupił cos pózniej.

Mam, używam, nie mam problemu z obsługą w rękawicach, polecam, działa bardzo dobrze.