Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dziwne drżenie na kierownicy

Featured Replies

Napisano

Witam

Pojawia mi się dziwne drżenie na kierownicy a może i jakby silnik drgal ale tego pewny nie jestem pod wpływem większego obciążenia silnika. Czyli jak w pedal wcisne. Silnik 1.4 t 120.

Ktoś miał coś takiego?

• 2 tygodnie później...
Napisano

w stilo tak miałem- jak przy przyspieszaniu to kielichy półosiek

Napisano

Witam

Pojawia mi się dziwne drżenie na kierownicy a może i jakby silnik drgal ale tego pewny nie jestem pod wpływem większego obciążenia silnika. Czyli jak w pedal wcisne. Silnik 1.4 t 120.

Ktoś miał coś takiego?

ja miałem. Wibracje na kierownicy - tym mocniejsze im mocniej wciskałem gaz. Półoś prawa. Około 1 tys. pln w ASO za części i robociznę

Napisano
  • Autor

to załatwię pewną transakcję i jak kasy zostanie to idę do mechanika :)

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

I mieliście rację. Do wymiany obie lewa i prawa. I potrzebuje pomocy. W hurtowniach w W-wie brak zamienników. Oryginał 1tys chcą za jedną. Ktoś ma dostęp do zamienników? Ewentualnie do samych kielichow + krzyzaki które wchodzą do kielicha.

Napisano

I mieliście rację. Do wymiany obie lewa i prawa. I potrzebuje pomocy. W hurtowniach w W-wie brak zamienników. Oryginał 1tys chcą za jedną. Ktoś ma dostęp do zamienników? Ewentualnie do samych kielichow + krzyzaki które wchodzą do kielicha.

o oryginały gdzie pytałeś? W ASO? W jednym czy w różnych? 1 tys. za jedną to drogo. Jak ja robiłem, to prawa kosztowała niecałe 800, a lewa 600, z tym że to było w 2014. Nie wiem czy w ogóle będzie szansa dostać zamienniki. Ja bym podzwonił do różnych ASO na Mazowszu poza Warszawą i popytał ile by to u nich kosztowało z robotą i częściami. Może wyjdzie dużo taniej

Napisano
  • Autor
Właśnie tu zamówiłem :) znalazłem ich na allegro. Komplet 900 zł. Robota ze 300 i smigamy dalej .

Orientujecie się skąd się biorą luzy na półosiach?

Napisano

Właśnie tu zamówiłem :) znalazłem ich na allegro. Komplet 900 zł. Robota ze 300 i smigamy dalej .

Orientujecie się skąd się biorą luzy na półosiach?

a skąd się biorą szumiące łożyska w skrzyniach czy wypadające lamele z chłodnicach? Bo są badziewne i tyle. Takie czasy, samochody są dobre w okresie gwarancji

Napisano
  • Autor

a skąd się biorą szumiące łożyska w skrzyniach czy wypadające lamele z chłodnicach? Bo są badziewne i tyle. Takie czasy, samochody są dobre w okresie gwarancji

Myślałem że może przez dawanie po garach przy ruszania. Tjet obciąża je na pewno mocno a one są pewnie podobne jak w Stilo :)
Napisano
  • Autor

I po operacji, 900zl zamienniki i 300 robota. Autko wróciło do życia

Napisano

nie slyszalem zeby ktos te kielichy robil w stilo. Moje ma 232 tysie i tylko przeguby wyrabiam sr3dnio co 60 tysi. Ale kolego drogi interes...