Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gniazdo zewnętrzne w włącznikiem

Featured Replies

Napisano

Poszukuję gniazda zewnętrznego ( najlepeij podwójne ) - z wyłącznikiem.

Mam dwie lampy tarasowe które nie mają przewód z wtyczą ale bez włącznika

Nie chcę za każdym razem wyciągać ich z kontaktu - podpięte będą pod jedno gniazdo.

Poratujcie jakimś linkiem

Napisano

Poszukuję gniazda zewnętrznego ( najlepeij podwójne ) - z wyłącznikiem.

Mam dwie lampy tarasowe które nie mają przewód z wtyczą ale bez włącznika

Nie chcę za każdym razem wyciągać ich z kontaktu - podpięte będą pod jedno gniazdo.

No to w końcu jedno gniazdo, czy podwójne? :nie_wiem::phi:

Są pojedyncze pionowe: https://www.jula.pl/catalog/elektryka-i-oswietlenie/instalacja-elektryczna/materialy-instalacyjne/gniazda-scienne/przelacznik-gniazdo-scienne-400577/  i poziome: http://albaelektro.eu/pl/p/AQUANT-Gniazdo-podwojne-z-Uziemieniem,-z-klapka-IP55-GNT-2x2P-Z/2371 te dodatkowo ma stopień ochrony IP 55.

Są i podwójne, w różnych odmianach kolorystycznych: http://www.ceneo.pl/12920970

Napisano

Zamontuj wtyczki z włącznikami...

Napisano
  • Autor

No to w końcu jedno gniazdo, czy podwójne? :nie_wiem::phi:

Są pojedyncze pionowe: https://www.jula.pl/catalog/elektryka-i-oswietlenie/instalacja-elektryczna/materialy-instalacyjne/gniazda-scienne/przelacznik-gniazdo-scienne-400577/  i poziome: http://albaelektro.eu/pl/p/AQUANT-Gniazdo-podwojne-z-Uziemieniem,-z-klapka-IP55-GNT-2x2P-Z/2371 te dodatkowo ma stopień ochrony IP 55.

Są i podwójne, w różnych odmianach kolorystycznych: http://www.ceneo.pl/12920970

Gniazdo podwójne

Są dwie lampy i każda ma po wtyczce

Napisano
  • Autor

Zamontuj wtyczki z włącznikami...

Nie chciałbym ciąć obecnych wtyczek ponieważ są heremetyczne

Napisano
  • Autor

Gniazdo podwójne

Są dwie lampy i każda ma po wtyczce

Coś się chyba nie zrozumieliśmy - ja potzrebuję włącznika którym załączę lub wyłączę te gniazda a tu chyba są w jednej odbudowie dwa gniazda i włącznik ( np do światła )

Da sie to tak połączyć żeby tym klawiszem sterować załączniem gniazd w tej samej obudowie ? - jak tak to by pasowało

Napisano

Żaden problem tak podłączyć tylko do dwóch gniazd potrzebujesz trzech puszek. Jedna na podwójny włącznik i dwie na gniazda.

Napisano

Coś się chyba nie zrozumieliśmy - ja potzrebuję włącznika którym załączę lub wyłączę te gniazda a tu chyba są w jednej odbudowie dwa gniazda i włącznik ( np do światła )

Da sie to tak połączyć żeby tym klawiszem sterować załączniem gniazd w tej samej obudowie ? - jak tak to by pasowało

i to właśnie co napisałeś: np do światła

to może też być np do tych gniazd :ok:

Napisano

potzrebuję włącznika którym załączę lub wyłączę te gniazda a tu chyba są w jednej odbudowie dwa gniazda i włącznik

Dać się da, ale łącznik jednobiegunowy będzie Ci sterował oboma gniazdami na raz. Nie wiem, czy są "hermetyzowane" (IP44) seryjne (podwójne) łączniki ? :hmm:

Ew. możesz zrobić, jak mam na balkonie: łącznik jest w mieszkaniu, przez ścianę puściłem przewód, gniazda są na zewnątrz. Ma to taki plus, że mogę sterować np. ozdobnym oświetleniem świątecznym nie wychylając nosa z yamki :phi:

Ew. można zrobić łącznik w środku i na zewnątrz, łącząc je jako krzyżowe - będziesz mógł wtedy sterować gniazdami zarówno z zewnątrz, jak i od środka.

Napisano
  • Autor

Dać się da, ale łącznik jednobiegunowy będzie Ci sterował oboma gniazdami na raz. Nie wiem, czy są "hermetyzowane" (IP44) seryjne (podwójne) łączniki ? :hmm:

Ew. możesz zrobić, jak mam na balkonie: łącznik jest w mieszkaniu, przez ścianę puściłem przewód, gniazda są na zewnątrz. Ma to taki plus, że mogę sterować np. ozdobnym oświetleniem świątecznym nie wychylając nosa z yamki :phi:

Ew. można zrobić łącznik w środku i na zewnątrz, łącząc je jako krzyżowe - będziesz mógł wtedy sterować gniazdami zarówno z zewnątrz, jak i od środka.

Nie chciałbym robić dziur w ścianach.

Mam teraz na zewnątrz gniazdo natynkowe i chcę je zamienić na takie samo tylko z włącznikiem

Napisano

W Anglii bardzo popularne takie gniazdka i na siłę da radę wcisnąć polską wtyczkę ;]

Multi_plug.jpg

Napisano

W Anglii bardzo popularne takie gniazdka i na siłę da radę wcisnąć polską wtyczkę ;]

Wlasnie mialem napisac zeby autor przerobil wtyczki na brytyjskie i problem z glowy :)

Napisano

Wlasnie mialem napisac zeby autor przerobil wtyczki na brytyjskie i problem z glowy :)

A wiesz z czego te wtyczki wynikają? Taki kaprys, czy regulowane jakimś prawem/BHP?

Napisano
  • Autor

Kup wtyczki z wyłącznikiem

Wtyczki już są ( lampy z przewodem i wtyczką )

Z racji że stało to będzie również na deszczu nie chcę ciąć kabla i wymieniać wtyczek

Napisano

A wiesz z czego te wtyczki wynikają? Taki kaprys, czy regulowane jakimś prawem/BHP?

Chyba nie ma wymogu prawnego. Po prostu się przyjelo jako wygodne i bezpieczne rozwiązanie.

Tapatalked