Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Knajpy motocykowe - Wawa ?

Featured Replies

Napisano

W ostatnią niedzielę robiąc przejażdzki po mieście wjechałem w ul. Kolejową. Choć to centrum miasta - zadupie takie, że prąd w drutach zawraca.

Tym większy opad szczęki zaliczyłem kiepo za zakrętem trafiłem na... knajpkę motocyklową 2 Koła (przy ul. Tunelowej 2). Kilkanaście - kilkadziesiąt motorków, sporo ludzi...

Bywa ktoś tam ? Fajnie jest ?

Napisano

Hehe z tego co opisujesz to mi sie taka knajpa kojazy z knajpami z amerykanskich filmow. Tam taz przed takimi knajpami stalo pelno motorow a ci motocyklisci to byli tacy wieksi goscie z brodami i w skorach. Pozdro smile.gif

Napisano

> W ostatnią niedzielę robiąc przejażdzki po mieście wjechałem w ul.

> Kolejową. Choć to centrum miasta - zadupie takie, że prąd w

> drutach zawraca.

> Tym większy opad szczęki zaliczyłem kiepo za zakrętem trafiłem na...

> knajpkę motocyklową 2 Koła (przy ul. Tunelowej 2). Kilkanaście -

> kilkadziesiąt motorków, sporo ludzi...

> Bywa ktoś tam ? Fajnie jest ?

Kanjpa stara jak świat (no może przesadziłem)... biglaugh.gif

Najpierw mieściła się przy klubach moto na Prądzyńskiego/Bema - na tyłach ośrodka był taki ceglasty stary budynek. Urzędowali tam Bikers Cavarly, CAF i jeszcze trzeci, ale nie pamiętam nazwy (generalnie weterany). W "kupie" był też warsztacik, komis i Grześka (znanego gł. jako Grisza) knajpa.

Pomimo że budynek był zabytkowy i chroniony czymś tam, przyszedł inwestor z kasa i zrobili tam expo XXI. angryfire.gif Pamiętam, jak na jednej z "Dwukołowych" imprez ktoś skakał po dźwigu budującym to expo. biglaugh.gif

Imprezy przednie - w czasach świetności Grisza załatwial pozwolenie, zamykał ul. Pradzyńskiego, sprowadzałą tira z kapelą na naczepie i "ognia"!!! biglaugh.gif

A bladym świtem powroty pobliską kolejką na dworzec Gdański z "rozciąganiem drzwi"... biglaugh.gif To były czasy... biglaugh.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

Echhh, połowę swojej młodości tam spędziłem...

Wracając do tematu - po zburzeniu budynku na Pradzyńskiego Grzesiek znalazł na Tunelowej stary pokolejowy warsztat i tam przeniósł swoją działalność. Ostatnią większą imprezą, którą tam zaliczyłem, było moje "drugie" wesele, tzn. nieoficjalne dla znajomych. Potem ze wzgledów osobistych przestałem do Niego wpadać.

Jak bywasz na służewieckich giełdach, to możesz tam Grisze spotkać - robi serwis piwny, widziałem Go na ostatniej giełdzie.

Pozdr. P.

Napisano

Od czasu do czasu bywam, głównie w czwartki, kiedy sa tam ludzie z grupy pl.rec.motocykle.

Napisano

...jak np. knajpa na odludziu w "Od zmierzchu do świtu" Rodrigueza zlosnik.gifzlosnik.gifgrinser006.gif

Napisano

Yes. Aczkolwiek ostatnio bardzo rzadko.

Jest OK, mozna pograc w rzutki a browar jest tani. ok.gifpiwo.gif

Napisano
  • Autor

> Yes. Aczkolwiek ostatnio bardzo rzadko.

> Jest OK, mozna pograc w rzutki a browar jest tani.

To super, bo mieszkam tuż obok i chętnie na piwko będę wpadał ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.