Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelka miski olejowej w Z12XE

Featured Replies

Napisano

Musze poprosić Was o poradę

Od dłuższego czasu się zabieram ale było zimno i teraz jest okazja.

Zmagam się z cieknącą miską olejową.

Jak jakiś czas temu robiłem rozrząd założyłem nową uszczelkę miski. powierzchnie oczywiście czyszczone, dokręcone kluczem dynamometrycznym jak należy.

Cieknie tak że szkoda gadać.

Pytanie co wcześniej mogło byc nie tak? Czy stosować jakąś masę uszczelniająca do misek.

Nie jestem tego zwolennikiem (fabryka tez przecież nie daje) bo potem ciężko to się usuwa. Tym bardziej boje się o miejsce dopływu oleju do pompy jest dość ciasno.

Ja sobie rodzicie z tym?

Napisano

Zmagam się z cieknącą miską olejową.

Jak jakiś czas temu robiłem rozrząd założyłem nową uszczelkę miski. powierzchnie oczywiście czyszczone, dokręcone kluczem dynamometrycznym jak należy.

Cieknie tak że szkoda gadać.

Pytanie co wcześniej mogło byc nie tak? Czy stosować jakąś masę uszczelniająca do misek.

Ja sobie rodzicie z tym?

Uszczelkę pokrywy łańcucha też dałeś nową?  :phi: Jeśli tak, to dziwne, że jeszcze gdzieś cieknie... miska nie jest pęknięta?

Kiedy grzebałem w tych okolicach, to nie ruszałem miski. Ta, mimo że nie dotykana, zaczęła ciec 8] ale nowa uszczelka, bez żadnych dodatkowych mas czy past, rozwiązała problem.

Jesteś pewny, że to miska popuszcza? Uszczelniacz wału korbowego pod kołem pasowym też wymieniałem.

Napisano
  • Autor

Rozrzad wymieniałem wiec uszczelniacz wału i uszczelka rozrządu nowe. To że miska domyslam sie bo po śrubach kapie a powyzej miski jest sucho. Miska nie moze byc pęknięta bo przed

wymiana było sucho

Niby to proste uszczelka sprytnie pomyslana z tym wtopiniem gumowym i nie powinno ciec a jednak