Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co się dzieje z tymi młodymi kierowcami?

Featured Replies

Napisano

Mylisz się. Każdego da się nauczyć, kwestia tylko ilości godzin.

owszem, ale zdajesz sobie sprawe, ze jak ktos jest mało pojętny, i będzie sie uczył np. 3 lata, to w tym czasie moze wyrządzic wiele szkód?

pal licho z nim, ale jak kogoś niewinnego zabije?

tydzień temu na zakopiance, na ograniczeniu do 70, pod górkę, ja miałem ok 90, podwójna ciągła, w zasięgu wzroku przejscie dla pieszych, a tu nagle wyprzedza mnie autobus po brzegi wypchany małymi dziecmi. takie zachowania ma się we krwi do końca życia, a nie tylko młodzi je mają (choc nie wiem, czy ten kierowca był młody, czy stary)

Napisano

w pedale gazu

Ja dziś jestem po 30, jeżdżę omegą 2.0 16V, prawko dostałem jak miałem 17 lat ( jako 16 latek robiłem kurs), na codzień byłem grzecznym synkiem mamusi, jednak jak wsiadłem za kółko to diabeł w oczach, dobrze, że wtedy miałem malucha a nie ome bo dziś na 100% bym tu nie pisał.

Czasem jak brałem żuka od ojca to na 2 biegu bączki kręcił pięknie, niczym po lodzie g dziś bał bym się ze na bok go wywalę, wtedy liczył się tylko fun

Reasumując myślę, że i 1.0 60KM to STANOWCZO za duża moc na początek dla młodego gniewnego, maluch był w sam raz.

Jak zrobiłem prawko koniecznie chciałem od znajomych rodziców civica 1.6 125 koni. Dostałem matiza. Sądząc po tym co robiłem matizem gdybym dostał civica mógłbym przedobrzyć. Z drugiej strony brak mocy w matizie też momentami bywał niebezpieczny.

Napisano

Mnie uczono jak jezdzic, a nie jak zdac egzamin.

Pozatym, jesli komus 20 godz nie wystarczy, zeby sprawnie opanowac jazde, to niech sie lepiej przesiadzie na autobus

Jesteś niczym Burt Reynolds...

Napisano

owszem, ale zdajesz sobie sprawe, ze jak ktos jest mało pojętny, i będzie sie uczył np. 3 lata, to w tym czasie moze wyrządzic wiele szkód?

pal licho z nim, ale jak kogoś niewinnego zabije?

tydzień temu na zakopiance, na ograniczeniu do 70, pod górkę, ja miałem ok 90, podwójna ciągła, w zasięgu wzroku przejscie dla pieszych, a tu nagle wyprzedza mnie autobus po brzegi wypchany małymi dziecmi. takie zachowania ma się we krwi do końca życia, a nie tylko młodzi je mają (choc nie wiem, czy ten kierowca był młody, czy stary)

Zgłosiłeś od razu na Policję czy tylko na forum bijesz pianę?

Napisano

Są kraje, gdzie młody kierowca nie moze jeździc z rówieśnikami bez opieki osoby dojrzałej.

I to jest bardzo słuszna koncepcja. Tylko kto to wyegzekwuje? Powinni rodzice, ale wiemy jak jest...