Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kurde mam tego Mińska i nie wiem co dalej. ;-)

Featured Replies

Napisano

Czasem tak jest że sam nie wiem czego chcę. Coś mnie pierdyknęło i kupiłem Mińska. I teraz się zastanawiam co z nim zrobić. Ani on brzydki ani ładny. Suzuki była ładna. Jawa TS brzydka. Jymu bliżej urodą do TS'ki ale tak paskudny nie jest.

Nie wiem jeszcze jak to jeździ bo NADAL jestem uziemiony. :ogien:

O ile w przypadku Simsona sprawa była prosta, nie przeinwestowałem (jeszcze), zyskał na wartości (póki co) o tyle tu już pewności nie mam....

Tuning nie ma sensu, to byłoby pudrowanie syfa. ;)

Odnawiać - to może i ma sens, ale pytanie do którego momentu? By nie umoczyć kasy, i tu jest cały szkopuł. Rozpiętość cenowa tych maszyn jest ogromna od 500 zł do ponad 3000. Oczywiście zależy to od stanu tylko pytanie czy za 3000 znajdzie się :jeleń: który to kupi gdy za te pieniądze można mieć już japońca. :hmm:

Napisano

Osobiście nie dałbym 3000 za Mińska, nawet w super stanie. Szybciej jakąś MZ ETZ 150,250 lub 251 bo w miarę to wygląda i nawet trochę jeździ. Z motorowerów Simson SR50 też wchodzi w grę.

Napisano
  • Autor

Osobiście nie dałbym 3000 za Mińska, nawet w super stanie. Szybciej jakąś MZ ETZ 150,250 lub 251 bo w miarę to wygląda i nawet trochę jeździ. Z motorowerów Simson SR50 też wchodzi w grę.

MZ ok, choć z tych trzech brałbym jedynie 251 albo zupełnie starą Trophy. :) Simson ma jedną wadę - "nie jedzie". :)

Napisano

...Simson ma jedną wadę - "nie jedzie". :)

No tak, ale który ze starych motorowerów "jedzie" ?

Mińsk to taki ni pies, ni wydra...

Oryginalna WSK-ka mimo że ma gorsze rozwiązania techniczne prędzej znajdzie amatora niż ten Mińsk, bo niektórym kojarzy się z młodymi latami.

Napisano
  • Autor

Męska decyzja podjęta, Mińsk się robi.

Doprowadziłem go do stanu jeżdżącego. Kupiłem nową ramkę reflektora, zamówiłem szczęki hamulcowe. W przyszłym tygodniu nowy akumulator.

Tak więc powoli, powoli będę rzeźbił. I zamieszczał tu info nat temat postępu z prac, chyba że zostanę wyklęty. ;]

• 2 tygodnie później...
Napisano

Męska decyzja podjęta, Mińsk się robi.

Doprowadziłem go do stanu jeżdżącego. Kupiłem nową ramkę reflektora, zamówiłem szczęki hamulcowe. W przyszłym tygodniu nowy akumulator.

Tak więc powoli, powoli będę rzeźbił. I zamieszczał tu info nat temat postępu z prac, chyba że zostanę wyklęty. ;]

To jak już go skończysz to pamiętaj że z pińcet mogę dać za niego, jako "wspomnień czar"  :phi:

Napisano
  • Autor

To jak już go skończysz to pamiętaj że z pińcet mogę dać za niego, jako "wspomnień czar"  :phi:

Za sentymenty sie płaci extra! :old::phi:

Napisano

uważaj, bo jeżeli poprosi pińcet, ale dinarów kuwejckich, to już jakaś sumka się robi ;)

Napisano

uważaj, bo jeżeli poprosi pińcet, ale dinarów kuwejckich, to już jakaś sumka się robi ;)

W Polsce jest tylko jedno jedynie słuszne pińcet  ;)

Napisano
  • Autor

Odebrałem nowe tablice, przegląd i ubezpieczenie jest - mogę śmigać na legalu. :)