Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulatory do wkrętarki

Featured Replies

Napisano

Panowie

Mam Ci ja wkrętarkę akumulatorową Black&Decker. Swoje sprzęt zrobił podczas wykańczania domu itp. i niestety baterie już nie trzymają, a nawet nie dają się naładować. Wprawdzie kupiłem jakiś czas temu wkrętarkę sieciową i bardzo sobie chwalę, to jednak czasami przydałoby się użyć tej bez kabla.Rozglądałem się po sieci czy gdzieś znajdę potrzebne baterie (12V) ale koszt jednej to około 130 zł więc chcąc kupić dwie to wydam 260 zł a już przy takiej kwocie zastanawiam się czy trochę nie dołożyć i nie kupić nowszego sprzętu. Próbowałem szukać samych pakietów ogniw aby podmienić w obudowie ale coś mi nie wyszło. Znacie może jakieś dobre źródło gdzie w rozsądnej cenie dostanę pakiet czy lepiej odpuścić temat i szukać nowego sprzętu?

Napisano

batimex.pl

Napisano
  • Autor

Dzięki za linka ale koszt podobny do podanego przeze mnie wcześniej http://www.batimex.pl/towar.php?idtowaru=3730

A tak jak pisałem, jeśli mam wydać dwie i pół stówy to chyba lepiej dołożyć i kupić coś nowszego.

I właśnie, jeśli bym chciał kupić wkrętarkę tak w granicach 400 zł to jeśli chodzi o parametry najlepsza by była jakaś 18V a jakiego typu baterie najlepiej by się sprawdziły przy nieregularnym używaniu Ni-Cd Ni-Mh czy Li-Ion ?

Napisano

Li-ion tylko pamiętać żeby nie zostawić na dłużej rozładowanych bo ulegają uszkodzeniu.

Napisano

Li-ion tylko pamiętać żeby nie zostawić na dłużej rozładowanych bo ulegają uszkodzeniu.

oraz naadowanych. i trzymac w lodowce - beda wieczne.

Napisano

Powitać
Kiedyś zadałem podobne pytanie poradzili mi padnięte ogniwa z aku wymienić ( o ile są rozbieralne )
Mnie to wyniosło koło 50 zł w B&D w 2 akumulatorach do wkrętarki- tyle ze mi to elektryki wymieniali na kopalni
Popytać poszukać  możesz jeszcze na elektrodzie

Napisano

Ja wymieniam NiCd na LiPo + battery monitor za 5 zł.

Ale mam ładowarkę do pakietów - można kupić za 50 zł.

Napisano

oraz naadowanych. i trzymac w lodowce - beda wieczne.

A czemu właśnie w lodówce?

Napisano

A czemu właśnie w lodówce?

Bo zwykle tam jest zimno.

LiPo niszczą się od przechowywania w stanie naładowanym a szybkość procesu jest zależna od temperatury.

Generalnie w niskiej temperaturze mniej się degenerują.

Napisano

Bo zwykle tam jest zimno.

LiPo niszczą się od przechowywania w stanie naładowanym a szybkość procesu jest zależna od temperatury.

Generalnie w niskiej temperaturze mniej się degenerują.

Dzięki za info. Muszę przenieść na zimę aku od wkrętarki, której o tej porze używam sporadycznie....

Napisano

Dzięki za info. Muszę przenieść na zimę aku od wkrętarki, której o tej porze używam sporadycznie....

I powinny być mniej więcej w połowie naładowane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.