Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Włącznik świateł postojowych/mijania - pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam, mam w autku oryginalnie włącznik świateł w wersji bez halogenów przednich. Czy mogę w jego miejsce włożyć wersję z halogenami? Będzie działać bez problemów? W internecie ciężko znaleźć nowy włącznik bez sterowania halogenami przednimi, a na używki handlarze dają tylko gwarancję rozruchową.

Napisano

Jak mówił ślepy koń na wyścigach: nie widzę przeszkód.

Napisano

Będzie działać.Nie zadziała jedynie przycisk od halogenów, chyba że masz kompletną wiązkę no i halogeny zamontowane w zderzaku

Napisano

Witam, mam w autku oryginalnie włącznik świateł w wersji bez halogenów przednich. Czy mogę w jego miejsce włożyć wersję z halogenami? Będzie działać bez problemów?

A co się dzieje, że zmieniasz?

U mnie w AG raz były światła a raz nie było, na początku pomogło rozebranie przełącznika i wyczyszczenie takiego białego plastiku ze stykami.

Później kupiłem drugi przełącznik, bo styki w starym były już nieco wytarte i nadpalone (pewnie dlatego że przez smar nie było odpowiedniego łączenia) i problem powrócił.

Napisano
  • Autor

A co się dzieje, że zmieniasz?

U mnie w AG raz były światła a raz nie było, na początku pomogło rozebranie przełącznika i wyczyszczenie takiego białego plastiku ze stykami.

Później kupiłem drugi przełącznik, bo styki w starym były już nieco wytarte i nadpalone (pewnie dlatego że przez smar nie było odpowiedniego łączenia) i problem powrócił.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Światła mijania czasem gasną mi pod wpływem wstrząsów. Daje się je załączyć poprzez kilkukrotne wyłączenie i załączenie świateł (nie muszę chyba przekonywać nikogo, że to bardzo "fajna" atrakcja, zwłaszcza podczas jazdy nocą przez las w deszczu), dzieje się tak również, kiedy włączam oświetlenie wewnątrz kabiny. Znalazłem manual w sieci, jak oczyścić styki włącznika, ale nie wiem co zobaczę po otwarciu obudowy (styki mogą okazać się wypalone), a na kilkudniowe uziemienie samochodu po prostu mnie nie stać.

Manual

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.