Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sprężyny do prestiża fl

Featured Replies

Napisano

Dobry

Kupiłem se prestiża ale nie w tedeiku a w benzynie, dokładniej 1.8t i ma ci on jakieś cudacznie niskie zawieszenie przez co muszę bardzo uważać by zderzaka nie rozwalić na pierwszym krawężniku, jeździ się super ale na polskie drogi i krawężniki jest za nisko, ale do rzeczy...

Chcę zmienić sprężyny na seryjne ale nie ogarniam oznaczenia tych sprężyn - mam na myśli kolorowe kropki na sprężynach, czy do mojego silnika będą takie same jak do tdi? mam tu na myśli przód, bo tył w kombi to chyba nie ma różnicy. Ma ktoś 1.8t w kombi na serii i mógłby zmierzyć wysokość od podłoża do krawędzi błotnika z przodu i z tyłu? Dla wyjaśnienia dodam że po vin i na lepce w bagażniku napisali że zawias seria, więc poprzedni właściciel pewnie coś modził.

klepane palcem po szkle

Napisano

Były różne serie.

Kropki na 100% oznaczają klasę wagową, nie wiem czy po kropkach rozkminisz też wysokość zawieszenia (być może).

Dobrze byłoby z wlepki odkodować rodzaj zawieszenie, zestawić to ze sprężynami które masz zamontowane i wg tego szukać innych.

Tutaj też miej na uwadze: jeżeli masz seryjnie obniżone zawieszenie (w Audi oznaczają to jako 1BE/1BV) to osiągnięte jest to nie tylko sprężynami, ale i amorki masz inne.

Także chcieć go podnieść sama zmiana sprężyn to za mało. Trzeba też zmienić amory na takie, które będą pracowały w innym zakresie...

Napisano
  • Autor

Sprężyny zmienione

założyłem używki z jednego auta i passat poszedł do góry o całe 6 cm, obecnie stoi jak każda seria czyli przód i tył po 68cm od podłoża, było 62 i prześwit pod przednim zderzakiem "na 4 palce" 8]

post-147423-0-03352200-1480190708_thumb.jpg

post-147423-0-77253000-1480190733_thumb.jpg

post-147423-0-71659100-1480190752_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.