Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

male bum

Featured Replies

Napisano

siemka smile.gif

zjedzalem sobie grzecznie z ronda ale chlopaki z opla sintry omijali sznureczek i zajechali mi droge (konretnie to wymysli pierwszenstwo, bo zjezzdali z lewgo pasa ronda,a ja jechalem prawym). nic by sie nie stalo ale zaraz po tem depneli po hamulcu i nie mialem za bardzo szansy na reakcje i pyknelismy sie moj lewy przod z jego prawym tylem.

efektem jest lekko pekniety zderzak, uszkodzony reflektor i strata paliwka na jechanie za typem po miescie.

duze brawa dla policji za reakcje smile.gif

no, ale do meritum - nie mam seryjnych swiatel, tylko soczewki i to valeo. po bumie w lewej urwaly sie dwa zaczepy, a trzeci pekl do polowy. wszystko swieci, tylko ze lampa jest skrzywiona.

ma ktos doswiadczenie jak zrobic zeby dalej miec te soczewki i nie dokladac z wlasnej kieszeni?

Pan sprawdza ma polise w PTU.

moze da sie to po prostu skleic? smile.gif wszystko swieci ok, tylko zaczepy sie urwaly.

pozdrawiam

fosfor

Napisano

> no, ale do meritum - nie mam seryjnych swiatel, tylko soczewki i to

> valeo. po bumie w lewej urwaly sie dwa zaczepy, a trzeci pekl do

> polowy. wszystko swieci, tylko ze lampa jest skrzywiona.

> ma ktos doswiadczenie jak zrobic zeby dalej miec te soczewki i nie

> dokladac z wlasnej kieszeni?

> Pan sprawdza ma polise w PTU.

> moze da sie to po prostu skleic? wszystko swieci ok, tylko zaczepy

> sie urwaly.

Gość od spawania plastikow Ci to ładnie zespawa za pare złotych, tylko nie myl spawania z klejeniem klejenie nic tu nie da bo sie rozleci po paru dniach, a porzadne pospawanie przeżyje Ciebie i samochod smile.gif

Napisano
  • Autor

> Gość od spawania plastikow Ci to ładnie zespawa za pare złotych,

> tylko nie myl spawania z klejeniem klejenie nic tu nie da bo sie

> rozleci po paru dniach, a porzadne pospawanie przeżyje Ciebie i

> samochod

dzieki smile.gif

jeszcze zobaczymy co PTU powie smile.gif mam nadzieje ze chociaz zderzak zrobia wink.gif

szkoda tylko ze autko sie uszkodzilo:( na szczescie bardzo lekko smile.gif

pozdro

fosfor

Napisano

> duze brawa dla policji za reakcje

Jak to się skończyło?

Ustalenie winnego, ukaranie itp.

Napisano

miales swiadkow ? bo tak, to kolesie mogli sie wypiac - powiedziec ze najechales i tyle...

jesli spisane jest zeznanie i byla policja, to ok...

inaczej, to mozesz sie bujac i jeszcze za ich szkode zabulisz ...

Napisano
  • Autor

> Jak to się skończyło?

> Ustalenie winnego, ukaranie itp.

policja ich zatrzymala. mialem swiadka - moja dziewczyna.

kolesie wysiedli i stwierdzili ze rozmawialem przez komorke i jechalem z piskiem opon po rondzie (jechalismy w korku ok 40kph, a on nas wyprzedzal lewym pasem i wcinal sie przy zjezdzie z ronda). oba zarzuty bylem w stanie udowodnic ze sa nieprawdziwe - komorka ma glosnik, poza tym sa zapisane rozmowy wychodzace i przychodzace - sprawdziliby sobie kiedy byly rozmowy. co do pisku opon.. dalbym im kluczyki i niech sobie zapiszcza na tym rondzie - 205/45/16 i -40mm zawiecha. nie piszczy przy 50 na zakrecie 90 stopni wiec zycze szczescia wink.gif na dodatek wyprzedzali mnie oplem sintra, wiec jak mi piszczalo to on by juz bokiem jechal wink.gif

na szczescie nie musialem sie specjalnie tlumaczyc, powiedzialem co i jak wygladalo, koles sie przyznal ze jechal lewym pasem i zjezdzal z ronda (za rondem byl jeden pas) a ja jechalem prawym. policja mu wytlumaczyla zasady jazdy po rondzie, dostal madnacik 100pln i 6 ptk.

w sumie gdyby sie zatrzymal i chcial dogadac to nie byloby w ogole problemu i rozmowy - dalby te 500pln i sie zegnamy. ale tak to tylko uslyszalem ze pekl plastik po wlanieciu i gosc odjechal - nie moglem wysiasc i zobaczyc co sie stalo.

uszkodzenia naprawde minimalne - urwane 2 zaczepy lampy i pekniety zderzak pod lampa.

foto (z komory, z miejsca gdzie sie w koncu zatrzymalismy - stad slaba jakosc. maska do blotnika jakos zawsze byla daleko...)

swiatlo14tz.jpg

a tak swieci (ciezkie, duza rozdzielczosc):

obrazek

dobrze ze w dol, to chociaz w ciagu dnia mozna jezdzic i nie swiecic nikomu po oczach wink.gif

ubezpieczalnia zakwalifikowala lampe do naprawy, zderzak klejenie + malowanie calego. do tego te czarna listwe na zderzaku, ktora widac na focie.

mnie w sumie urzadza, grunt zeby bylo jak przed bum.

pozdrawiam

fosfor

Napisano

> policja ich zatrzymala. mialem swiadka - moja dziewczyna.

ok.gif

> ubezpieczalnia zakwalifikowala lampe do naprawy, zderzak klejenie +

> malowanie calego. do tego te czarna listwe na zderzaku, ktora

> widac na focie.

Ta czarna listwa jest razem ze zderzakiem

Pozdr

Napisano
  • Autor

> Ta czarna listwa jest razem ze zderzakiem

> Pozdr

hmm, to kiepsko. coz, sczerze mowiac ona chyba zostanie.

w sumie dali 650 plna - chce za to wyprostwac maske, dospawac zaczepy lampy i pospawac zderzak. mam nadzieje ze starczy smile.gif

pozdro i dzieki za podpowiedzi

fosfor

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.