Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy ktoś wi jak skasować inspekcje olejową w Stilo JTD???

Featured Replies

Napisano

W necie jest masa instrukcji ale nic do Stilona. Znalazłem do Multipli i spróbuje dziś czy może zadziała. A wszystko przez pazerne ASO w Poznaniu, które śpiewa 400 zł za wymianę oleju, to jest bandytyzm. Wracając jeszcze do wątku olejowego proponuje się zapoznać z produktami, zwłaszcza tymi do diesla i klasami jakościowymi jakie spełniają! smile.gif

Napisano
  • Autor

> W necie jest masa instrukcji ale nic do Stilona. Znalazłem do

> Multipli i spróbuje dziś czy może zadziała. A wszystko przez

> pazerne ASO w Poznaniu, które śpiewa 400 zł za wymianę oleju, to

> jest bandytyzm. Wracając jeszcze do wątku olejowego proponuje

> się zapoznać z produktami, zwłaszcza tymi do diesla i klasami

> jakościowymi jakie spełniają!

Zapoznać można się tutaj z prduktami firmy Petro Canada.

Napisano

> jest bandytyzm. Wracając jeszcze do wątku olejowego proponuje

> się zapoznać z produktami, zwłaszcza tymi do diesla i klasami

> jakościowymi jakie spełniają!

Jak Kolega dowie sie jak z tym problemem sobie poradzic to proszę napisać....

Napisano

> Jak Kolega dowie sie jak z tym problemem sobie poradzic to proszę

> napisać....

Inspekcje olejową oraz przypomnienie o przeglądzie w stilonach można skasować tylko egzaminerem!!!

Napisano

> Inspekcje olejową oraz przypomnienie o przeglądzie w stilonach można skasować tylko egzaminerem!!!

Ale nawet jak jej się nie skasuje, to nic autku złego się nie dzieje. Po prostu zaraz po uruchomieniu przypomina przez parę sekund, ale potem daje sobie spokój. wink.gif

Napisano

> A wszystko przez

> jest bandytyzm.

Rozumiem, ze 400 to cena z olejem - ktore ASO ?

Z ciekawosci sprawdzilem ile place za wymiane oleju w moim ASO - zmieniam co 10kkm.

Za wymiane, uszczelke i filtr oleju (oryginal Purfluxa) place ok 80zl (z rabatem).

Napisano
  • Autor

Polkar na Metalowej. Byłem tam ze Stilonem w ramach akcji "Wiosna z Fiatem". Dla mnie maja ceny z kosmosu, dla przykładu i porównania podam wycene znajomego mechanika.

Wymiana łączników + łączniki: ASO-400, mechanik 45 łączniki 25 robocizna

Wymiana tulejek tylnej belki: ASO 200 tulejki, 400 robocizna, mechanik 130 tyleje, 100-150 robocizna

Wymiana łożysk kół przednich: ASO 2 łożyska 500, robocizna 400-500, mechanik 2 łożyska 300 robocizna 100-150 zł

Reasumująć

Całkowity koszt w ASO: 2000 zł

Całkowity koszt u mechanika ~700 zł

Konkluzja jest taka, że zostaje na wirusa albo na wakacje. To jest bandytyzm i ograbianie klienta i mówie to głośno.

Pozdrawiam.

Napisano

> Polkar na Metalowej. Byłem tam ze Stilonem w ramach akcji "Wiosna z

To nie jest Polcar ... tylko ACM Mari Car.

Polecam Polcar w Antoninku ale tylko zmiane tych mistrzow ktorzy sa wymienienie w rankingu ASO na kaciku Pandy (aktualnie jest tylko jeden z nich).

Napisano
  • Autor

Przyznaj się do pomyłki, to oczywiście był ACM. bow.gif

Napisano

A wszystko przez

> jest bandytyzm.

boje_sie.gif może to nie było ASO fiuta,a np. bugatti rotfl.gif Ja w ASO za filtr oleju i robocizne płace 50 zł zlosnik.gif

Napisano

> może to nie było ASO fiuta,a np. bugatti Ja w ASO za filtr oleju

> i robocizne płace 50 zł

We Wrocławiu w ADF na Karkonoskiej sama wymiana oleju (robocizna) to ~80 zł - materiały musisz mieć własne. I ze cztery godziny czasu - bo tyle im to zajmuje zazwyczaj grinser006.gif

Napisano

> jest bandytyzm.

Dzisiaj właśnie byłem w ASO polmozbytu w Białymstoku na kontroli lakierniczej jako że zbliża się koniec gwarancji na powłokę. zlosnik.gif Wcześniej przemyślałem sprawę i postanowiłem spytać z głupia frant o możliwość wyłączenia tej inspekcji. już przygotowałem argumętację że przecież jest po gwarancji itd a tu zaskoczenie. yikes.gif Kierownik serwisu oglądający lakier na moje nieśmiałe pytanie "Czy można wyłączyć przy okazji u Państwa inspekcję olejową?" odpowiedział. "Ależ oczywiście, nie ma z tym żadnego problemu".No i tak się stało. 270635636-JUMP2.gif Panowie od razu przystąpili do dzieła i po minucie inspekcja została wyłączona poprzez ekzaminer. Może wystarczy po prostu spytać w ASO lub w warsztacie mającym kompa który obsługuje fiaty o takie wyłączenie? cfaniaczek.gif ja nic za to nie płaciłem a byłem na to przygotowany. Może to jest tak jak w przypadku sieci komórkowych że simlocki zdejmuje się po gwarancji bez kłopotu? hmm.gif Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Panowie od razu przystąpili do

> dzieła i po minucie inspekcja została wyłączona poprzez

> ekzaminer.

Co to znaczy "wyłączona"? hmm.gif Czy komputer pokładowy nie odlicza już kilometrów/dni do następnego serwisu?

Bo pierwsze czego bym się po ASO spodziewał w takiej sytuacji to po prostu zwykłe wyzerowanie, takie jak przy każdym przeglądzie. zlosnik.gif

Napisano

> [...]

> Kierownik serwisu oglądający lakier na moje nieśmiałe pytanie

> "Czy można wyłączyć przy okazji u Państwa inspekcję olejową?"

> odpowiedział. "Ależ oczywiście, nie ma z tym żadnego

> problemu".No i tak się stało. Panowie od razu przystąpili do

> dzieła i po minucie inspekcja została wyłączona poprzez

> ekzaminer. [...]

Coś mi się wydaje, że po prostu została skasowana na następne 20kkm.

Napisano

> Co to znaczy "wyłączona"? Czy komputer pokładowy nie odlicza już

> kilometrów/dni do następnego serwisu?

> Bo pierwsze czego bym się po ASO spodziewał w takiej sytuacji to po

> prostu zwykłe wyzerowanie, takie jak przy każdym przeglądzie.

ja też się tego obawiałem. ale wyraźnie zostało to wogóle wyłączone. Komputer już nie będzie nic odliczał. Zrobiłem to dlatego, ponieważ zbliżał się okres wymiany oleju i choć nie przekroczył jeszcze 20000 km to upływa właśnie rok, od poprzedniej wymiany tzn. będzie to na początku czerwca. zlosnik.gif wymianę zamierzam przeprowadzić u kolegi. Pozdrawiam smile.gif

Napisano

ja rozmawiając z panem kierownikiem wyraźnie prosiłem nie o zmianę daty, ale o wyłączenie inspekcji olejowej zlosnik.gif "Błysnąłem" nawet "wiedzą" że wiem, iż taką operację można przeprowadzić tylko poprzez kompa serwisowego. Potwierdził to i powiedział że jeśli gwarancja już się skończyła to nie ma przeciw wskazań do wyłączenia takiej inspekcji. nadmienił potem że jeśli przeglądy nie będą robione w autoryzowanych stacjach to Fiat może nie uznać w razie potrzeby gwarancji na perforację blach. Jak będzie z komunikatem to się okaże za rok. wink.gif Myślę jednak że jeśli któryś z kolegów napisał na kąciku u nas że można u niego w ASO zrobić to potajemnie za 30 zł, to dlaczego nie można tego zrobić za free oficjalnie? hmm.gif Zresztą jak chcesz, to możesz spróbować w zaprzyjaźnionym ASO tego manewru. pozdrawiam smile.gif

Napisano

> Jak będzie

> z komunikatem to się okaże za rok.

Nie musisz tyle czekać. Sprawdź w menu czy odliczają się kilometry i dni do następnego przeglądu.

Napisano

sprawdzę napewno. Potem jak się uda to zapodam odnośną fotkę zlosnik.gif Zresztą nie broniąc mego zdania jak przysłowiowej niepodległości, powiem jeszcze że nie ja oczywiście, ale osoba toważysząca widziała wyraźnie na ekranie wyświetlacza w samochodzie w miejscu jakichś tam zer lub innych cyfr, 3 poziome kreski. wink.gif potem zaś napis "km" wyświetlała się wtedy jak dobrze pamiętam opcja serwis. skromny.gif

Napisano

> osoba toważysząca widziała wyraźnie na ekranie wyświetlacza w samochodzie w miejscu jakichś tam zer lub innych cyfr, 3 poziome kreski. potem zaś napis "km" wyświetlała się wtedy jak dobrze pamiętam opcja serwis.

oto fotka

276856237-Trybserwisowy.jpg

pozwoliłem sobie wyedytować i wkleić fotkę

zwolak

post-26485-14352470398882_thumb.jpg

Napisano

> Gdzie ta fotka???

w zalaczniku 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Gdzie ta fotka???

fotka jest w załączniku. 270751858-jezyk.gif Trzeba nań kliknąć i się otwiera. smile.gif jak narazie nie posiadłem "sztuki " innego zamieszczania fotek. Kolega Alkor przesłał mi kiedyś w emailu instrukcję zamieszczania fotek nie w załącznikach ale podczas "sprzątania kompa" wyżuciłem ją niechcący. beksa.gif

. mam nadzieję że taka wystarczy. zlosnik.gif Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> fotka jest w załączniku. Trzeba nań kliknąć i się otwiera. jak

> narazie nie posiadłem "sztuki " innego zamieszczania fotek.

> Kolega Alkor przesłał mi kiedyś w emailu instrukcję

> zamieszczania fotek nie w załącznikach ale podczas "sprzątania

> kompa" wyżuciłem ją niechcący.

> . mam nadzieję że taka wystarczy. Pozdrawiam

1. otwierasz zalacznik

2. kopiujesz adres obrazka (pole "Adres"), w tym przypadku:

http://forum.autokacik.pl/files/276856237-Trybserwisowy.jpg

3a. klikasz na "Obrazek" w polu Skroty UBBCode i podajesz ten adres co skopiowales

lub

3b. wstawiasz skopiowany adres miedzy znaczniki [image ] ... [/image ] (bez spacji przed "]")

Napisano

> fotka jest w załączniku.

> mam nadzieję że taka wystarczy.

Wstawiłem fotkę tak, aby się wyświetlała. Nie musisz nic robić. ok.gif

Napisano

wielkie dzięki za instrukcję. smile.gif

Napisano

> wielkie dzięki za instrukcję.

polecam sie na przyszlosc biglaugh.gif

Napisano

następnym razem już mam nadzieję prawidłowo taką fotę zamieścić. confused.gif Dziękuję za "otwarcie jej dla szerokiego audytorium" smile.gif

Napisano

> następnym razem już mam nadzieję prawidłowo taką fotę zamieścić.

Staraj się, staraj. zlosnik.gif

> Dziękuję za "otwarcie jej dla szerokiego audytorium"

No problemos, Sinior. wink.gif

Napisano

najważniejsze że jak się wydaje można wyłączyć inspekcję olejową nie tylko w JTD. cool.gif jeśli komuś na tym zależy może poprosić w ASO lub w warsztacie posiadającym ekzaminer np. Boscha i ją wyłączą. A to że przy okazji będą chcieli ugrać coś dla siebie to już inna sprawa. grinser006.gif Pozdrawiam smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.