Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie bezawaryjne przebiegi 1.9 TDI 130KM???

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jestem zainteresowany kupnem najprawdopodobniej Passata 1.9 TDI 130KM po 2001r. I mam pytanie (do użytkowników VAG 1.9 TDI) jakie sa w miare bezawaryjne przebiegi tych silnikow. Czy mozna spokojnie kupic auto z przebiegiem 150 000km i nie martwic sie, że zaraz trzeba bedzie robic remont silnika albo wymieniac turbine czy wtryski lub inne kosztowne rzeczy. Dodam, ze chciałbym kupić auto uzytkowane za zachodnia granicą.

dzieki za opinie

pozdro

Napisano
  • Autor

Dzieki za linka.

Kopalnia wiedzy:)

Mam jeszcze pytanie o skrzynie TIPTRONIC w tym silniku. Czy dobrze sie sprawuje i czy nie ma kłopotów z awariami takiej skrzyni badz sprzegła (pewnie to kosztowna sprawa)?

Napisano

sprzegla tarczowego tam raczej nie znajdziesz wink.gif

jesli dbana to jak kazdy automat malo awaryjne ale jesli to bardzo kosztowny w naprawach

Napisano

> Dzieki za linka.

> Kopalnia wiedzy:)

> Mam jeszcze pytanie o skrzynie TIPTRONIC w tym silniku. Czy dobrze

> sie sprawuje i czy nie ma kłopotów z awariami takiej skrzyni

> badz sprzegła (pewnie to kosztowna sprawa)?

polaczenie tdi z automatem to delikatnie mowiec "sredni" pomysl

TRIPTONIC w praktyce okazuje sie niestety mniej trwaly od tradycyjnej skrzyni automatycznej z 35i

Napisano
  • Autor

Dzieki za odpowiedzi.

TIPTRONICA chyba odpuszcze.

Zdecydowałem sie na zmianę auta. Brakuje kasy na nowe wiec pozostaje używane. No i wybór padł na passata ok 2002-2003r.

Problem jest taki, że zmieniam auto ponieważ obecne(Zafira `99) troche zaczyna sie sypać. No i zastanawiam sie czy jesli kupie z niemiec passata o podobnym przebiegu co mój opel (ok 150k) to czy nie wpakuje sie na podobne awarie.

Reasumując czy przy takim przebiegu (ok 150k) dla silnika 1.9 TDI 130 KM można spodziewać sie awarii poważniejszych niż normalne eksploatacyjne typu: paski, zawiecha, rozrzad itp?

Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze zawsze mozna miec pecha. Nie ma aut bezawaryjnych:(

Napisano

A co posypalo Ci sie w Zafirze jezeli mozna wiedziec. Bo przebieg 150tys.km to nawet na Zafire malo 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

Kłopoty z elektryką, listwa kierownicza, alternator, wydech troche innych pierdół no i ogólne kłopoty z zawieszeniem, trzeszcząca tapicerka ale to wina naszych dróg.

Napisano

> Kłopoty z elektryką, listwa kierownicza, alternator, wydech troche

> innych pierdół no i ogólne kłopoty z zawieszeniem, trzeszcząca

> tapicerka ale to wina naszych dróg.

Jak widze w Twoim podpisie Wrocław to nic mnie nie zdziwi drogi naprawde fatalne crazy.gif

Napisano

Właśnie teraz 175.000 km stoi moje autko na serwisie i wymieniają kompletne sprzęgło frown.gif

czekam na koszty, ale podobno około 2500 zł sciana.gifsciana.gifsciana.gif

Ale poza tym to jest super claps.gif

Napisano

> Właśnie teraz 175.000 km stoi moje autko na serwisie i wymieniają

> kompletne sprzęgło

> czekam na koszty, ale podobno około 2500 zł

> Ale poza tym to jest super

ileeeeeeeeeeeeeeeee? icon_eek.gif

Napisano

> ileeeeeeeeeeeeeeeee?

Po wszystkim okazało się, że wystarczyło wymienić tylko wysprzęglik, tak więc obyło się bez wielkich kosztów.

• 2 tygodnie później...
Napisano
znajmoy taksowkarz w szkocji ma superba z takim silnikiem, i przebiegiem na chwile obecna ponad 380kkm. Jak na razie bezawaryjnie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.