Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpalaniem w ciepłe dni !!

Featured Replies

Napisano

Wiam!!

Otóż w zeszłym roku pod koniec kwietnia miałem problemy z zapalaniem auta po dłuższym postoju np. po nocy odpalał za 5 razem, sprawa się ciagnęła aż do września. Wszystko było sprawdzane wymieniane, skończywszy na sondzie i emulatorze sondy. I z początkiem jesieni się poprawiło było jak powinno być. Teraz znów się pojawił ten sam kłopot, auto nie odpala na zimnym silniku, łapie za 4, 5 razem. Komputer czysty, czujniki temp wody i powietrza OK, sona i filtry ok, kable WN OK, EGR teżw porządku. Sam nie wiem co już robić. Przez jesień i zimę auto odpalało wyśmienicie a jak tylko zrobiło się cieplej na dworze są kłopoty. Ma ktoś jakiśpomysł co można jescze sprawdzić co zmierzyć? Silnik jak jest ciepły to auto pali bardzo dobrze, jak przyjde np po nocy rano jest kapa confused.gif Dziś np. odpalił za 4 razem i jak mu dodałem mocniej gazu zgasł a za drugim razem dusił się i pompa paliwa się przycinała icon_rolleyes.gif Nie wiem czy katalizator może to powodować, zimą działa inaczej ?? Może ssania za mało dostaje ?? Za wszelkie rady wielkie dzięki, może ktoś pomoże oslabiony.gif Pozdro

Napisano

> Wiam!!

Mam to samo - sugestia - sprawdz czujnk tem. cieczy chlodzacej to moze byc ten przypadek...

U mnie na cieplym pali bez problemu, a z zimnym tak samo jak u ciebie...

Napisano
  • Autor

> Mam to samo - sugestia - sprawdz czujnk tem. cieczy chlodzacej to

> moze byc ten przypadek...

> U mnie na cieplym pali bez problemu, a z zimnym tak samo jak u

> ciebie...

czujnik temperatury cieczy chłodzącej wczoraj wymieniony na nówkę oryginalną GM angryfire.gif i nic, dupa zbita frown.gif teraz siedziałem przy aucie, chodzi jak szwajcarski zegarek, obroty, dodawanie gazu odpalanie, a jutro rano pewnie znów nie odpali frown.gif ratujcie koledzy beksa.gif

Napisano

Jak samochód sie już opali to nie ma żadnych problemów z pracą silnika, więc problem nie leży w silniku tylko w rozruszniku lub elektryce (np. brudne styki).

Jesli jest problem z odpalaniem mogą być przepalone zawory?- kiedyś tak słyszałem.

Taka mała sugestia, zrobisz co zechcesz.

Napisano
  • Autor

> Jak samochód sie już opali to nie ma żadnych problemów z pracą

> silnika, więc problem nie leży w silniku tylko w rozruszniku lub

> elektryce (np. brudne styki).

> Jesli jest problem z odpalaniem mogą być przepalone zawory?- kiedyś

> tak słyszałem.

> Taka mała sugestia, zrobisz co zechcesz.

hmm.gif rozrusznik i elektryka bądź wypalone zawory confused.gif tylko pytanie czemu jesienią i zimą odpalał od styku nawet przy -20st angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif przychozde o rozum jak sie wk... to go chyba sprzedam i kupie VW 270751858-jezyk.gif Nie no musi być jakieś racjonalne wytłumaczenie. Czekam na dalsze wasze opinie sugestie... pzdr waytogo.gif

Napisano

> rozrusznik i elektryka bądź wypalone zawory tylko pytanie czemu

> jesienią i zimą odpalał od styku nawet przy -20st przychozde

> o rozum jak sie wk... to go chyba sprzedam i kupie VW Nie no

> musi być jakieś racjonalne wytłumaczenie. Czekam na dalsze wasze

> opinie sugestie... pzdr

No to ja przylameruję!!! biglaugh.gif

A pompkę paliwa+przewody Kolega sprawdzał? hmm.gif

Czytałem (wcale nie tak dawno), że przewody mogą być "sparciałe" i zmniejszają dopływ paliwa do wtrysków, a jak jeszcze pompka niedomaga, no to wiadomo....

Na zimny silnik więcej paliwka trzeba!!!!

20.GIF

Napisano

> No to ja przylameruję!!!

> A pompkę paliwa+przewody Kolega sprawdzał?

> Czytałem (wcale nie tak dawno), że przewody mogą być "sparciałe" i

> zmniejszają dopływ paliwa do wtrysków, a jak jeszcze pompka

> niedomaga, no to wiadomo....

> Na zimny silnik więcej paliwka trzeba!!!!

Kolega pisze ze zimą pali jak złoto, a co wtedy silnik jest ciepły?? Jasne ze jest zimny !!! Wymieniłeś czujnik temp ten w kolektorze czy ten dla komputera?? crazy.gif

Napisano

Mam to samo. Dzisiaj wymienilem czujnik od komputera, wrocilem z roboty i tez pali po dluzszym kreceniiu. Kable nowe, swiece wyczyszczone...

Napisano

> Kolega pisze ze zimą pali jak złoto, a co wtedy silnik jest ciepły??

> Jasne ze jest zimny !!!

A co ma "piernik do wiatraka"!!! niewiem.gif

To co było w zeszłym roku i zimą br. to już historia.

Ja tu uwagę na układ paliwowy generalnie zwracam i odnoszę się do chwili obecnej!!! wink.gif

20.GIF

Napisano
  • Autor

> Kolega pisze ze zimą pali jak złoto, a co wtedy silnik jest ciepły??

> Jasne ze jest zimny !!! Wymieniłeś czujnik temp ten w kolektorze

> czy ten dla komputera??

wymieniłem ten niebieski od kompa crazy.gif a ten przy kolektorze to chyba nie od temp wody ??? Jak możesz powiedzieć dokładniej o który chodzi będę wdzięczny. We wtorek będę sprawdzał układ paliwowy, ciśn sprężania i inne pierdoły.. jak się dowiem czegos ciekawego a pewno napiszę, pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.