Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czerwcowy motowypad - gdzie jechać?

Featured Replies

Napisano

Planuję wprowadzić w życie plan kilkudniowego wypadu w czerwcu br.

W założeniu mają to być ~2kkm w 4 dni: dwa dni po ~500 km, czyli ~1000 z Krakowa do miejsca docelowego, potem dwudniowy powrót niekoniecznie tą samą trasą.

Zastanawiam się nad destynacją: może Droga Transfogaraska? Alpy? Włoskie?

Zależy mi na tym, aby droga prowadziła oczywiście po dobrych asfaltach, autostrady niekoniecznie mile widziane.

Co myślicie?

Napisano

polecam Chorwacje

po drodze masz balaton, plitwickie jeziora, morze...

Napisano
13 godzin temu, FrugOs napisał:

W założeniu mają to być ~2kkm w 4 dni: dwa dni po ~500 km, czyli ~1000 z Krakowa do miejsca docelowego, potem dwudniowy powrót niekoniecznie tą samą trasą.

Zależy mi na tym, aby droga prowadziła oczywiście po dobrych asfaltach, autostrady niekoniecznie mile widziane.

Co myślicie?

hmmm 4 dni - trochę mało na dalszą Europę....

A Słowację i Czechy już zjeździłeś?

Bo można wjechać na Słowację przez Bieszczady, potem celować w 537, Wąwóz Maniński,  584, 520 potem kierunek Ostrawa, droga nr 11, Jesionik, wrócić się do Cervena Voda.

Odwiedzić Skaywalk, Jested, Panska Skała, Mohyla Mistra Hanče a Vrbaty [rondo na płaskim szczycie].

Pod Szklarską Porębą jest pełno pięknych czeskich dróg. Jakość możesz sprawdzić na streetview.

I najważniejsze. Uwielbiam jeździć po Czechach i Słowacji bo na drogach jest pusto. Normalnie luz.

W łikendy po polskiej stronie Szczyrk, Salmopol, Kubalonka zawalone motocyklami i turdefrancami, Korasy na Krajowych dwupasmowych. A u pepików pusto.

Po prostu się jedzie i nie traci się rytmu. I nie widziałem żadnych szaleńców. W miastach pełna kultura jazdy. Ograniczenia przestrzegane. A "pokuta" sroga :D.

Ech rozmarzyłem się....IMG_20160807_130332.jpg

Napisano
Dnia 1/22/2017 o 19:38, FrugOs napisał:

Co myślicie?

tez mysle o takim wypadzie latem.

ja planuję zaliczyć Toskania, potem Lazurowe, przez francję do Amsterdamu i powrót. Wychodzi ok 5 tys km :)

Opcjonalnie - Toskania, południe Włoch, prom do Chorwacji, Czarnogóra i powrót przez Serbia/Węgry np. 

zdecyduję pewnie jak ruszę :)

ale toskania na moto to mus. byłem w zeszłym roku z żoną samochodem - bardzo mi pasuje klimat. szukam miejscówy na emeryturę ;)

Napisano
Dnia 22.01.2017 o 19:38, FrugOs napisał:

Co myślicie?

Posiedziałem na mapach i powiem tak:

gdybym miał 5 dni do dyspozycji to:

1. Autostradami, niestety, poleciałbym do Graz [ca 700km] - tam w okolicach pierwszy nocleg

2. potem spróbowałbym się dostać przez Innerkerms [nockalmstrasse] do w okolicach Trydentu [Passo Rolle], tam przenocować

3. 3 dzień poświęciłbym na szlajanie się po okolicy - podejrzewam, że po 400 km serpentyn moje uda wymiękną...

4 i 5 dzień na powrót.

Przypominam, że w łikendy przełecze bardziej znane [osławiona Stelvio] bedzie zakorkowana [ infested by choppers :D]

Edytowane przez lessero

• 5 tygodni później...
Napisano

Na kilka dni to można zrobić fajny wypad w okolice Czeskiego Krumlova. Jedne z najpiękniejszych miejsc w Czechach. Piękne, kręte trasy, piękne widoki, cudne miasteczka a sam Krumlov jest jednym z najbardziej urokliwych miejsc, jakie w swoim życiu widziałem.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Dnia 23.02.2017 o 10:49, tomirek napisał:

Na kilka dni to można zrobić fajny wypad w okolice Czeskiego Krumlova. Jedne z najpiękniejszych miejsc w Czechach. Piękne, kręte trasy, piękne widoki, cudne miasteczka a sam Krumlov jest jednym z najbardziej urokliwych miejsc, jakie w swoim życiu widziałem.

Zapraszam;-) Krumlov jest faktycznie osobliwy. A jesli komus malo kretosci to Alpy tuz tuz...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.