Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugeot 206 S16 czyli 2.0

Featured Replies

Napisano

szału nie robi. znaleźć niezorany egzemplarz graniczy z cudem

Napisano

Siostra ma to w 206CC - jeździłem tym trochę, nie czuć mocno tej mocy, a silnik taki sobie, pluje błędami rozmaitymi, na mrozie cyrki z odpalaniem i chodzi jakby na 2 gary, mechanik dłubał przy tym 2 dni, wzywając na pomoc swoich znajomych mechaników, elektryków i elektroników i nikt nic nie wydumał, dodatkowo faluje obrotami, chodzi jak sieczkarnia itp. Zgadzam się z powyższą opinią, że szału nie robi.

Napisano

Miałem :-D 

Jeden silnik zatarlem ;-) ale to moja wina.

Drugi przelecial na gazie 60tys km i bez wiekszych problemów Kolejny wlasciciel zawinal go na drzewie.

Mimo mocy ma to ok 9s do setki.

W czasach jak go miałem to było wow ale teraz to Cie Byle kompakt lyka.

Napisano

Również posiadałem takowego z rocznika 2004 czyli poliftowy, żona ujeżdżała go 6 lat, kupiony w 2005 z przebiegiem 28tys , u nas zrobił 80tys km. problemów zero, raz wymiana wahaczy przednich, są ciut inne niz w standardowej 206. Faktycznie z perspektywy czasu to nie czuc tej mocy 136km, autko fajne, był klimkatronik, alcantara, esp, solarna szyba przednia, czujniki deszczu, zmierzchu. Strasznie twardy, trzeszczcace wnętrze, jakoś niespecjalnie mi sprawiał frajde z jazdy, ale wspominam go miło, chociaz  dawno temu miałem 205 Gti i to wspominam z łezką w oku :)

Edytowane przez karciu

Napisano

kupilem dziewczynie swojej kiedys 206cc z tym motorem, jezdziło fajnie, nie moglem narzekac na brak mocy , fajnie burczał, jezdzilem wowczas mondeo4 2,0tdci 140ps i pug go robił "o włos" sprzedałem bo ciekł dach, a silnik złopał za dużo wahy, ale miło wspominam ! Polecam S16 jako auto KJS / weekend, ale jako daily driver średnio IMO :skromny:

ps. po 206cc mielismy 206 3drzwi 1,6HDI 110PS jaaaaaaaki to był perszing ! uwielbiałem nim startowac z pod swiateł, zaden turbo diesel i czy mocne benzyny nie dawały rady, w koncu od startowania urwaliśmy dwumase :hehe:

Napisano

Mi tam s16 dawala frajde z jazdy. Z gazem nie spalala za wiele,a jak trzeba bylo cos wyprzedzic na trasie to bylo czym. Mialem wtedy jeszcze 156. 1.8 144KM i w porownaniu z peugeotem to tam konie chyba byly na zdechnieciu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.