Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meriva MY15 automatyczne blokowanie drzwi

Featured Replies

Napisano

Hej,

Dostałem zastępczą merivkę na czas naprawy mojej asterki i merivka ma aktywowaną funkcję automatycznego blokowania drzwi po ruszeniu.

Irytuje mnie to strasznie - da się to jakoś wyłączyć? W astrze mam normalnie opcję w kompie gdzie mogę to aktywować/dezaktywować. Tutaj przeszukałem wszystkie ustawienia i nic nie znalazłem...

Napisano

Nie szukałem w swojej, ale prawdopodobnie nie ma możliwości wyłączenia automatycznego blokowania drzwi powyżej 4km/h, po to aby ktoś z tyłu nie otwarł drzwi podczas jazdy, bo wiadomo co by się z nimi stało;)

Napisano
  • Autor

Dobrze mówisz :ok: szczerze mówiąc o tym nie pomyślałem, a to fakt że efekt mógłby być widowiskowy przy otwarciu tych drzwi w czasie jazdy ;]

Napisano

Jest w niej guzik blokowania drzwi w środku? To tech2 albo op-com
a jak chcesz tylko zdezaktywować funkcje - przytrzymaj naciśnięty min. 5 sek przycisk blokowania drzwi. W Astrze H działa.

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, rwIcIk napisał:

W menu gdzieś nie ma?

W Reno kiedyś trza było przytrzymać długo przycisk zamykania na konsoli ...

W menu nie ma. Trzymanie przycisku dłużej nic nie daje. Instrukcji nie mam bo auto to zastępcze więc nie ma bo pewnie zostwlili w salonie. 

No ale kolega powyżej chyba dość logicznie zagadkę wytłumaczył.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, rwIcIk napisał:

Nie wierzę, że się nie da ;]

Pewnie dopiero z poziomu kompa serwisowego o ile w ogóle. Z poziomu auta się nie da.

I jak tak teraz pomyślę to jednak lepiej tą blokadę zostawić.

Pomyśl że wieziesz pijanego kolegę, który postanowi wysiąść w czasie jazdy ;] w normalnym aucie pęd powietrza drzwi domknie a tu? Z drzwi i pewnie kawałka tyłu została by sieczka 8]

Napisano

Jak drzwi zablokowane to nikt nie otworzy na światłach. :oki:

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, rwIcIk napisał:

Tzw. Kurołapy ;)

Jak w Syrence 104 :hehe: Opel czerpał z najlepszych wzorów :hehe:

1 godzinę temu, Request napisał:

Jak drzwi zablokowane to nikt nie otworzy na światłach. :oki:

No to też jest w sumie niegłupie ale ja szczerze mówiąc źle się czuję w zamkniętym aucie w trakcie jazdy.

Napisano
11 godzin temu, vtorek napisał:

Jak w Syrence 104 :hehe: Opel czerpał z najlepszych wzorów :hehe:

Spróbuj sobie wsiąść na tylne siedzonko. Wg mnie całkiem fajnie się wsiada tymi drzwiami. Gorzej w wysiadaniem, zwłaszcza gdy z tylu i z przodu ktoś wysiada i suma sumarum wpadają na siebie:hehe:

Napisano
  • Autor
6 godzin temu, lukaszek1207 napisał:

Spróbuj sobie wsiąść na tylne siedzonko. Wg mnie całkiem fajnie się wsiada tymi drzwiami. Gorzej w wysiadaniem, zwłaszcza gdy z tylu i z przodu ktoś wysiada i suma sumarum wpadają na siebie:hehe:

Próbowałem. Fakt że całkiem wygodnie. Do tego trochę lepiej się wsadza młodego na tylne siedzenie do fotelika ale jest jeden minus. Trzeba dzieciaka wyżej podnieść. W astrze to nawet sam mi się wdrapie do fotelika. Tutaj nie ma szans.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.