Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Astra F] Pękające kable WN

Featured Replies

Napisano

Witam, jakieś 2 lata temu wymianiłem kable WN na BERU, przejechałem na nich około 30kkm, wymieniłem je razem ze świecami. Ostatnio samochód coś jak zaczął padać deszcze czasem szarpać. Sprawdziłem kiedy zmieniłem świece okazało się, że 30kkm temu (swiece GM). Kupiłem nowe NGK V-line 23, na weekendzie wstawiłem. Delikatnie cały czas czułem spadek mocy ale nie szarpanie. Przejechałem około 100km trasy i w sobote wymieniam świece. Zobaczyłem, że kabel WN na 3 cylindrze licząc na lawej jest w polowie przecięty, iskra pewnie przeskakiwała, dlatego osłabienia dużego nie czułem. Miałem oryginalne kable z przebiegiem ok. 200tyś to sobie nr 3 wstawiłem. Kabel po przecieciu był na odcinku 1,5cm zwęglony. Samochód na nowych świecach wrocił 100km do miejsca zamieszkania. Dziś rano odpalam i coś nie tak- auto nie pracuje na wszystkich garach. Pierwsze co myślałem to może coś świece, rozrząd itp, dojechałem powoli do przedszkola, podczas słyszałem że lekko jak traktor chodzi i mocy brak 40km/h to był max. Podnosze maske i patrze a kabel nr 3 który wstawiłem jako stary jest urwany przy kopułce. Wstawiłem dluższy z cylindra nr 2 i pojechałem do pracy. Teraz czeka mnie zakup przewodów, ale mam pytanie. Co mogło być przyczyną zniszczenia przewodów? Świece z przebiegiem 30kkm (mam LPG) urwały pierwszy raz kabel, ale za drugim? Czy pech bo nowe świece i stare przewody to padł czy jakaś inna przyczyna? Patrzyłem na kabel, nie ma tam upalenia, troszke jakby odbite odciski ząbków jak igły, ale dlaczego znowu nr 3 a inne nie jakby zwierzaczek jakiś przegryzł w nocy. Czy kopułka mogła też się uszkodzić, albo od niej takie cuda ida?

Napisano
  • Autor

Pooglądałem kabel i ewidentnie wskazuje, że jakiś zwierzaczek go zjadł bo brakuje z 1 cm kabla, zbieg okoliczności, że akurat kabel ten sam co się przepalił. Chyba reszta kabli nie posmakowała;/ Pytanie, czy warto do takich BERU z przebiegiem 30kkm kupic brakujący kabel, czy tańczy cały komplet?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.