Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Był .... jest sobie problem z tylnym hamulcem.

Featured Replies

Napisano

Jakiś czas temu po szybkiej trasie na parkingu okazało się że tylne koło od strony pasażera jest tak gorące że można smażyć na nim jajecznicę. I do tego śmierdzi. Wstępna diagnoza skorodowany tłoczek i nie odbija. Dziś byłem zrobić rozeznanie i :

Tłoczek nie wyglądała na skorodowany.

Tarczo bęben (tarcza )w miejscu styku klocków z tarczą wyglądał normalnie 

Natomiast w miejscu styku okładzin ręcznego z bębnem na powierzchni był fioletowy nalot / zabarwienie.

Diagnoza ... coś z ręcznym. Tylko ze mechanizm wygladał na prawie nowy i chodził bez problemu. Zatem co linka?

Pacjent co CRV II

Edytowane przez AxiT

Napisano

Problemem głównym jest tarczo-bęben.  Jakoś nie znam auta w którym działał on bezproblemowo. A tak na poważnie, miałem ostatnio problem u siebie w passacie, że klocek hamulcowy zawiesił się i tarł o tarczę i do tego piszczało koło. Skończyło się na demontażu hamulca i czyszczenie całego hamulca z tyłu i włożenie na nowo klocka od tamtej pory spokój. Sprawdź ułożenie klocka hamulcowego w zacisku i wyczyść. Może problem ustąpi.

Napisano

Mam dokładnie to samo teraz.

W ub. roku był problem z drugiej strony - skończyło się na poluzowaniu szczęk od ręcznego bo były ciasno spasowane i o ile na zimno było w miarę OK, to po rozgrzaniu wyraźnie zaciskały się.

Teraz byłem z drugą stroną i też czyścili zacisk/tłoczek, który niby się blokował, ale nie pomogło. Muszę jechać na poprawkę...

Napisano

Walczyłem z tylnym hamulcem w punto. Po wymianie tarcz i klocków, grzał się niemiłosiernie. Na pierwszy ogień poszła linka - nie pomogło. Okazało się, że przewód hamulcowy spuchł do wewnątrz ( z zewnątrz wyglądał jak nowy) i płyn kiepsko wracał. Wymiana przewodów pomogła, ale tylko nieznacznie. Na koniec zalałem mechanizm ręcznego WD40 i szczotą drucianą wyczyściłem - pomogło - choć ostatnio znowu go złapało....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.