Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

App connect w Passacie B8

Featured Replies

Napisano

Hej,

usiłuję podłączyć Iphone 5s za pomocą kabla usb do usługi App Connect w nowym Passacie B8.

Z jakiegoś powodu telefon nie jest wykrywany ( przyciski do dalszych kroków są nieaktywne )

Czy ktoś już to robił ( niekoniecznie w Passacie - taka opcja jest też w innych autach VW )

Będę wdzięczny za wszelkie wsparcie.

Dealer wspomina że może być konieczne pobranie aplikacji na telefon ale jakiej konkretnie już nie jest pewien.

Napisano

Jaka apka? Podlaczasz przez USB i powinno samo zadzialac. Zobacz czy 5S jest z tym kompatybilny. Zobacz z innym telefonem jak nie zadziala to musi popsuty.

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, wujekcybul napisał:

Jaka apka? Podlaczasz przez USB i powinno samo zadzialac. Zobacz czy 5S jest z tym kompatybilny. Zobacz z innym telefonem jak nie zadziala to musi popsuty.

Podłączam i nie działa.

wg strony http://www.apple.com/ios/carplay/ 5S jest kompatybilny.

Nie mam innego 5S żeby sprawdzić, podłączę Androida i pójdzie - to nic mi nie da

Napisano
  • Autor

Jest do pobrania aktualizacja do ios 10.3.1

Jak nie muszę to wolę nie aktualizować

Napisano

Raczej nie jest potrzebne - bo niby wymagane jest 7.1

A kabel oryginalny? komputer go wykrywa?

Imo problem jest po stronie Paśnika bardziej.

Edytowane przez cesarz

Napisano
  • Autor
15 minut temu, cesarz napisał:

Raczej nie jest potrzebne - bo niby wymagane jest 7.1

A kabel oryginalny? komputer go wykrywa?

Imo problem jest po stronie Paśnika bardziej.

Kabel jest nówka sztuka ze sklepu Appla

Paśnik wykrywa telefon ( pokazuje się w roku odczytywanie usb czy jakoś tak )

Paśnik od odbioru ma 5 dni

Napisano
12 minut temu, Marko33 napisał:

Kabel jest nówka sztuka ze sklepu Appla

Paśnik wykrywa telefon ( pokazuje się w roku odczytywanie usb czy jakoś tak )

Paśnik od odbioru ma 5 dni

Komp tez czasem iphona nie wykrywa i trzeba pogrzebac w systemie. Niestety wina multimedii jechac do ASO niech naprawiaja.

Napisano
  • Autor

Szukają na razie speca u nich co ogarnia temat i pomoże zdalnie.

Odstawienie do Aso to kłopot bo trzeba zostawić samochód i telefon i masa zmarnowanego czasu.

Napisano

A jestes pewien ze to dziala z kablami nie od VW?

W Audi musialem kable oryginalne kupowac zeby podlaczyc tel...

Napisano

Miałem taki problem. Kiedyś miałem tak że tel po podłączeniu się ładował a radio go w ogóle nie wykrywało, a innym razem, że iphone mógł słuzyć jako źródło muzyki, ale nie chciała działać np. nawigacja i był komunikat, że tel nie podłączony. Przyczyn może być kilka:

1. Najprostsza, to że możesz mieć dok w telefonie brudny. Zbiera się tam kurz i jak wtykasz kabel od ładowarki, to ten kurz ubijasz. Z czasem jest go tyle dużo, że właściwie nie styka wtyczka. Da się to delikatnie wyciągnąć  - trzeba suchą szczotką (np. starą szczotką do zębów, szczoteczką jaką czasem dają do czyszczenia filtrów w odkurzaczu) tam popracować i będzie stykało jak nowe.

2. Jeżeli kabel jest oryginalny, złącze czyste, telefon odblokowany, bluetooth włączony, postępujesz zgodnie z instrukcjami, to znak że coś jest niekatywne. W systemie samochodu Apple car play musi być aktywowany. Może masz aktywne tylko Mirror Link - to nie pozwoli na podłączenie iPhone. 

Niechcę Cię straszyć, ale już od kilku znajomych słyszałem że wiedza o tym systemie w róznych ASO marek grupy VW jest na ogół słaba. Jak sam kupowałem samochód to też się o tym przekonałem.

2 godziny temu, Kiwal napisał:

A jestes pewien ze to dziala z kablami nie od VW?

W Audi musialem kable oryginalne kupowac zeby podlaczyc tel...

Do iphone ze złączem lightning tylko apple produkuje kable oficjalnie i podłączenie tego do samochodu grupy VW jest możliwe tylko za pomocą oryginalnego kabla od Apple - chińskie kopie po prostu nie działają. Jeszcze przy poprzednich iPhone (do 4S włącznie producenci samochodów też sprzedawali kable) - przy aktualnym złączu już nie. Podobno to apple blokuje - mają jakieś patenty, żeby im nikt kabli nie kopiował i nie były one tak użyteczne jak oryginały.

Napisano
  • Autor
12 godzin temu, Manx napisał:

2. Jeżeli kabel jest oryginalny, złącze czyste, telefon odblokowany, bluetooth włączony, postępujesz zgodnie z instrukcjami, to znak że coś jest niekatywne. W systemie samochodu Apple car play musi być aktywowany. Może masz aktywne tylko Mirror Link - to nie pozwoli na podłączenie iPhone. 

Niechcę Cię straszyć, ale już od kilku znajomych słyszałem że wiedza o tym systemie w róznych ASO marek grupy VW jest na ogół słaba. Jak sam kupowałem samochód to też się o tym przekonałem.

Kabel jest oryginalny z appla.

Gniazdo czyste ( tel się ładuje a smochód wyświetla że go zobaczył - odczyt usb )

Jak ogarnąć to aktywowanie Car Play ?

Mam to rejestrować gdzieś na stronie ? Jakiej ?

ASO milczy

Napisano
47 minut temu, Marko33 napisał:

Kabel jest oryginalny z appla.

Gniazdo czyste ( tel się ładuje a smochód wyświetla że go zobaczył - odczyt usb )

Jak ogarnąć to aktywowanie Car Play ?

Mam to rejestrować gdzieś na stronie ? Jakiej ?

ASO milczy

Aha - czyli jak jest odczyt USB, to telefon masz w porządku i kabel też. Apple Car Play jeżeli jest wgrany, to po podłączeniu telefonu z odblokowanym ekranem powinien się sam zacząć łączyć. Jeżeli nic się nie dzieje dalej to IMO nie masz tego - masz jedynie odczyt USB. Niestety Apple Car Play sam nie uaktywnisz - to musi zrobić ASO. A jak zrobią, zanim odbierzesz to przetestuj na swoim telefonie, a jak nie będzie działał, to nich Ci udowodnią na jakimś innym telefonie Apple.  

Napisano
  • Autor
Aha - czyli jak jest odczyt USB, to telefon masz w porządku i kabel też. Apple Car Play jeżeli jest wgrany, to po podłączeniu telefonu z odblokowanym ekranem powinien się sam zacząć łączyć. Jeżeli nic się nie dzieje dalej to IMO nie masz tego - masz jedynie odczyt USB. Niestety Apple Car Play sam nie uaktywnisz - to musi zrobić ASO. A jak zrobią, zanim odbierzesz to przetestuj na swoim telefonie, a jak nie będzie działał, to nich Ci udowodnią na jakimś innym telefonie Apple.  

Aplikacja w aucie jest bo można na nią kliknąć, pokazuje się komunikat podłącz telefon, podłączam, w rogu ekranu auta odczyt usb ale dalej nie dzieje się nic. Przyciski android cośtam, apple carplay i mirroring nieaktywne, wyszarzone.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
5 minut temu, Marko33 napisał:

Aplikacja w aucie jest bo można na nią kliknąć, pokazuje się komunikat podłącz telefon, podłączam, w rogu ekranu auta odczyt usb ale dalej nie dzieje się nic. Przyciski android cośtam, apple carplay i mirroring nieaktywne, wyszarzone.

Co możesz zrobić ty: wyłącz i włącz telefon, wysiądź i zamknij samochód, a potem wsiądź ponownie. Brzmi dziwnie, ale u mnie kilka razy takie coś pomogło, bo raz nie chciał mi się połączyć, a ze 2 razy podczas jazdy jak końćzyłem rozmowę telefoniczną wszytsko się zawieszało - radio milkło i nie dało się nic kliknąć na ekranie.

A moze masz wgrane, ale nieaktywowane, stąd jest to wyszarzone.

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, Manx napisał:

Co możesz zrobić ty: wyłącz i włącz telefon, wysiądź i zamknij samochód, a potem wsiądź ponownie. Brzmi dziwnie, ale u mnie kilka razy takie coś pomogło, bo raz nie chciał mi się połączyć, a ze 2 razy podczas jazdy jak końćzyłem rozmowę telefoniczną wszytsko się zawieszało - radio milkło i nie dało się nic kliknąć na ekranie.

A moze masz wgrane, ale nieaktywowane, stąd jest to wyszarzone.

Zrobiłem jeszcze jeden test

Iphone odblokowany podłączony oryginalnym kablem - w App connect nic się nie dzieje

Podłączam android kablem microusb ( Huawei P9 Lite ), App connect znajduje telefon, przechodzi dalej, można wybrać android cośtam lub mirroring.

Wybieram Android cośtam, łączy, zrywa, kominikat połaczenie przerwane i tak w kółko. W telefonie zaznaczam przesyła danych po kablu, bez zmian, łączy, zrywa, komunikat.

Po wybraniu Mirroring - komunikat sprawdź czy twój telefon obsługuje mirirong, koniec.

Jadę w przyszłym tygodniu do Aso - niech robią aż zrobią.

Napisano
Dnia 11.04.2017 o 11:08, Marko33 napisał:

usiłuję podłączyć Iphone 5s za pomocą kabla usb do usługi App Connect w nowym Passacie B8.

zakladam ze masz na telefonie carplay ze sklepu apple

moze byc wymagany kod zeby uruchomic polaczenie

kod powinienes dostac od dealera chyba bezplatnie ale np w niemczech do niektorych modeli platne 200e

ja mam w beemce carplay bezplatnie przez 5 lat i lacze sie bez kabla z iphone 7 tylko przez bt

pierwsze parowanie trwa ok 2 minut i trzeba wylaczyc siri

tapatalked

Napisano
1 godzinę temu, Marko33 napisał:

Jadę w przyszłym tygodniu do Aso - niech robią aż zrobią.

Sorry nie ma cudów - jeśli ani Apple Car Play nie działa, ani Mirror Link, to ewidentnie wina jest w sofcie radia. Weź sobie konfigurację samochodu jak kupowałeś i zobacz czy App connect masz w wyposażeniu Twojego samochodu - to na pewno miałeś jako standard lub opcję pod tytułem App connect.

Niech robią aż zrobio i przy tobie pokażą, że działa i nie zwalają na Twoje telefony.

Napisano
  • Autor

App Connect jest w specyfikacji.
Auto było stokowe i tak już skonfigurowane

Napisano
Dnia 12.04.2017 o 15:24, Marko33 napisał:

Podłączam android kablem microusb ( Huawei P9 Lite ), App connect znajduje telefon, przechodzi dalej, można wybrać android cośtam lub mirroring.

Słuchawki Huawei nie są akceptowane przez MirrorLink => kliken machen więc ten test o niczym nie stanowi.

Co do Twojego problemu, już kilku napisało, powtórzę, zanim wystartujesz z pretensjami do ASO, spróbuj na innym kablu.

Alternatywnie pożycz od kumpla / szwagra / sąsiadki słuchawkę, która gada z MirrorLink i przetestuj.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.