Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tak się teraz kładzie płytki??

Featured Replies

Napisano

Na stronce paradyża znalazłem pewną wizualizację łazienki. Część płytek kładzione jest w pionie, a część w poziomie. Zastanawiam sie jak wygląda narożnik gdzie płytki w pionie łączą się z tymi w poziomie - fuga na mijanego? Czy ja czegoś nie ogarniam?

sari-1.jpg

Napisano
17 minut temu, Kamil_123 napisał:

fuga na mijanego

Może kwestia perspektywy, ale czy te poziome na wysokość nie są i tak tego samego wymiaru co te pionowe?

Jeśli nie, no to mijanka. A kładzie się tak, jak się podoba. ;)

Btw. Fugi w "cegiełkach" też się kładzie przecież na mijankę - tylko, że pionową fugę, a nie poziomą. 

1001.jpg

Napisano

Na twoim zdjęciu dekor ewidentnie jest przystosowany do kładzenia w pionie, a nawet jeżeli wysokość kafelek po prawej i lewej stronie jest różna to przecież w niczym to nie przeszkadza.
Tak u mnie wygląda łączenie dwóch  rodzajów kafli różnej wielkości i naprawdę da się z tym żyć:)

5918b0bb2c0a1_ResizeofRotationof20170514_212236.jpg.8948345728fbdb1989acb81442e4837f.jpg

edit

Zresztą po lewej stronie między drzwiami a WC widać jak mijają się kafle

Edytowane przez MeMpHiS

Napisano
5 godzin temu, Kamil_123 napisał:

Na stronce paradyża znalazłem pewną wizualizację łazienki. Część płytek kładzione jest w pionie, a część w poziomie. Zastanawiam sie jak wygląda narożnik gdzie płytki w pionie łączą się z tymi w poziomie - fuga na mijanego? Czy ja czegoś nie ogarniam?

usisz zrobić wnekę jak na wizualizacji, gdzie nieestetyczna mijanka będzie w tym rogu, którego nie widać z pomieszczenia, no chyba, że się głowę tam wsadzi.

Napisano
Dnia 14.05.2017 o 19:48, Kamil_123 napisał:

tutaj chyba 2 w pionie = 1 w poziomie

Napisano
12 godzin temu, Andon napisał:

tutaj chyba 2 w pionie = 1 w poziomie

Chyba odwrotnie.

Napisano
9 godzin temu, Rafcio napisał:

Chyba odwrotnie.

po chwili zastanowienia to ani tak ani tak ;]

myślałem, że dwie | | koło siebie mają taki wymiar jak 1- ale wtedy ta - musiała by być kwadratem a na obrazku widać, że nie jest

tutaj jest tak, że obie płytki mają jednakową wysokość, a ich szerokości decydują czy to pozioma czy pionowa :ok:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.