Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciszenie komory silnika?

Featured Replies

Napisano

Trochę nietypowo. Po utopieniu Frotki nie udało mi się do końca wysuszyć tapicerki na podłodze. Pod tapicerką były maty wygłuszające i mimo starań w pewnych zakamarkach cały czas były wilgotne. Pojawił się smrodek, no i szkoda podłogi... 

Zapadła więc jedyna słuszna decyzja - wybebeszamy kabinę do gołej blachy. Przy okazji okazało się, że mechanior od którego kupowałem Frotkę mówił prawdę. Podłoga jest zdrowa, a tam, gdzie coś się działo wszystko ładnie zostało wycięte i zaspawane.

Niestety wybebeszenie tapicerki wiąże się ze znaczącym wzrostem hałasu w i tak już mocno głośnej kabinie (silnik to stara sieczkarnia na ropę, opony MT więc też hałas robią, napędy też swój przebieg mają). Podłogi wyciszać nie ma sensu, bo jest szansa, że znowu utopię Frotkę, ale komorę silnika chyba można wyciszyć? Zwłaszcza w okolicach nóg kierownika i pasażera, bo tam największy hałas jest. Macie w tym jakieś doświadczenia? Warto w ogóle się w to bawić? Jeżeli tak, to czym? A może po prostu pojeździć z tydzień dwa, aż się przyzwyczaję do hałasu, ewentualnie większe głośniki założyć? ;]

Edytowane przez tomirek

Napisano
1 godzinę temu, tomirek napisał:
  1.  A może po prostu pojeździć z tydzień dwa, aż się przyzwyczaję do hałasu, ewentualnie większe głośniki założyć? ;]

ja bym tak zrobił :ok:. Wyciszenie grodzi nie wiele pomoże a dodatkowe szmaty-filce-gąbki chłoną wilgoć. W Vitarze wywaliłem wszystkie wygłuszenia łącznie z zerwaniem mat bitumicznych została tylko wykładzina.

Edytowane przez szyman

Napisano
9 godzin temu, szyman napisał:

ja bym tak zrobił :ok:. Wyciszenie grodzi nie wiele pomoże a dodatkowe szmaty-filce-gąbki chłoną wilgoć. W Vitarze wywaliłem wszystkie wygłuszenia łącznie z zerwaniem mat bitumicznych została tylko wykładzina.

:oki:

@tomirek, zapomniałeś jeszcze o czymś- cieplej będzie w środku :hehe:

Nie kombinuj. Gołe blachy :ok:

A z wiekiem i tak głuchniemy, więc niedługo nie będzie problemu ;l

Napisano

i nie będziesz miał oporów przed wjeżdżaniem głębiej niż dotychczas ;)

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, mati1.6dohc napisał:

:oki:

@tomirek, zapomniałeś jeszcze o czymś- cieplej będzie w środku :hehe:

Nie kombinuj. Gołe blachy :ok:

A z wiekiem i tak głuchniemy, więc niedługo nie będzie problemu ;l

No dziś właśnie zauważyłem, że mam ogrzewanie podłogowe we Frotce :hehe:

Napisano
  • Autor
5 godzin temu, ryjek napisał:

i nie będziesz miał oporów przed wjeżdżaniem głębiej niż dotychczas ;)

No faktem jest, że wizja mokrych wykładzin często studziła moje zapędy. Teraz odkryłem nawet jakieś otwory odpływowe ładnie zaczopowane jakimiś gumowymi zaślepkami

Napisano
  • Autor
20 godzin temu, szyman napisał:

Dziś już było jakoś ciszej... znaczy przyzwyczajam się :hehe:

Edytowane przez tomirek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.