Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie ksenony?

Featured Replies

Napisano

Witam, jako, że jedna żarówka ksenonowa mi pada postanowiłem wymienić obie. Oryginalne Osram i Philips (D4S) troszeczkę kosztują (ok od 300-500 zł na Allegro), to może coś innego np Bosma czy Einparts. Zna to ktoś? Może może polecić? Czy lepiej dać sobie spokój i kupić polecane przez Toyotę.

Napisano

a druga ma tyle samo przejechane i chce się spalić czy już była wymieniana?

ostatnio mieliśmy na ten temat dyskusję na motokąciku i co do bosmy były dwie opinie - jedna na tak i jedna na nie ;)

Napisano
1 godzinę temu, dobromir napisał:

Witam, jako, że jedna żarówka ksenonowa mi pada postanowiłem wymienić obie. Oryginalne Osram i Philips (D4S) troszeczkę kosztują (ok od 300-500 zł na Allegro), to może coś innego np Bosma czy Einparts. Zna to ktoś? Może może polecić? Czy lepiej dać sobie spokój i kupić polecane przez Toyotę.

https://www.amazon.de/gp/product/B0068M10PI/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3JWKAKR8XB7XF&psc=1

Nie cuduj, kup dwie (ale od Amazona, za €41,59). Wyjdzie Cię razem z wysyłką €85,98. Jak Amazon Ci sprzeda podróbkę, to zjem swoje buty.

Edytowane przez grogi

Napisano
8 godzin temu, dobromir napisał:

Jak lubisz płacić i się denerwować - kup oryginały za 300-500  i sprawdź, czy są prawdziwe, a i tak pewności nie będzie.

Jak chcesz mieć dobrze i bezstresowo - kup dobre zamienniki.

Zrobić porządny zamiennik za około 70 zł szt- wyprodukować dobry palnik xenonowy to nie jest technologia kosmiczna - robi ich się miliony na świecie.

Po rynku widac, ze cena za porzadny palnik to właśnie jest 50-100 zł. Cena powyżej - to zdzierstwo, gdy kupisz oryginał lub zysk oszusta, gdy kupisz podróbkę.

Napisano

Nie gadaj, neolux, a co za tym idzie OSRAM, to koszt ~130zl/szt , a Osram Osram to z kolei kolo 190zl/szt

Napisano

Zależy od modelu jeszcze żarnika d1s, d3s itd tu się ceny różnią niekiedy drastycznie :)

Kup w miejscu gdzie masz pewność lub chociaż jakiś cień gwarancji, że są z legalnego źródła i nie są totalną podróbką... bo spalony żarnik będzie niczym przy padniętej przetwornicy przez takiego chinola :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.