Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Eksport a wyrejestrowanie auta

Featured Replies

Napisano

Pytanie odnośnie eksportu auta:

Samochód zarejestrowany i ubezpieczony na mnie w Polsce zabrałem za granicę (UK) i przed koncem ważności polskiego ubezpieczenia zarejstrowałem i ubezpieczyłem w UK. Czy DVLA (brytyjski urząd komunikacji) przekaże dane o "przejęciu" auta czy muszę przesłać jakiś formularz do urzędu komunikacji w Polsce. 

Do procesu rejestracji w UK musiałem oddać polski dowód rejestracyjny i kartę pojazdu (mam tylko kserówki zrobione "na wszelki wypadek"). Polskich tablic nie potrzebowali. Polską polisę ubezpieczeniową wypowiedziałem.

Napisano

urzedwem komumnikacja, ja nie przejmowalbym sie w takim przypadku (w sensie, jesli nie sprzedales komus, tylko nadal sam jezdzisz)

najwazniejsze, poinformuj ubezpieczyciela, zeby Ci nie przedluzyli umowe

Napisano
10 godzin temu, _Majkel_ napisał:

Pytanie odnośnie eksportu auta:

Samochód zarejestrowany i ubezpieczony na mnie w Polsce zabrałem za granicę (UK) i przed koncem ważności polskiego ubezpieczenia zarejstrowałem i ubezpieczyłem w UK. Czy DVLA (brytyjski urząd komunikacji) przekaże dane o "przejęciu" auta czy muszę przesłać jakiś formularz do urzędu komunikacji w Polsce. 

Do procesu rejestracji w UK musiałem oddać polski dowód rejestracyjny i kartę pojazdu (mam tylko kserówki zrobione "na wszelki wypadek"). Polskich tablic nie potrzebowali. Polską polisę ubezpieczeniową wypowiedziałem.

Przy okazji jak będziesz w PL wejdź do WK i zapytaj, prawdopodobnie wypiszesz wniosek o zbycie pojazdu, i tam nowe dane rejestracyjne pojazdu, a WK sobie zdejmie go z ewidencji polskiej.

Napisano
  • Autor
Dnia 2017-6-7 o 06:00, akisel napisał:

urzedwem komumnikacja, ja nie przejmowalbym sie w takim przypadku (w sensie, jesli nie sprzedales komus, tylko nadal sam jezdzisz)

najwazniejsze, poinformuj ubezpieczyciela, zeby Ci nie przedluzyli umowe

czekałem z procedurą przerejestrowania do konca polskiego ubezpieczenia i na dwa dni przed koncem wypowiedziałem je

Napisano

To tak jeszcze z ciekawości, czy auto odzyskalo swoje stare numery (pierwsza rejestracja), czy dostało 'nowe'?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Napisano
  • Autor
10 godzin temu, caliber2001 napisał:

To tak jeszcze z ciekawości, czy auto odzyskalo swoje stare numery (pierwsza rejestracja), czy dostało 'nowe'?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

dostało numer zgodny z rocznikiem: G to przełom 1989/1990, a w sumie to nie wiem gdzie nawet było wyprodukowane;] ja kupiłem od handlarza który ściągną je z Niemiec (foto po kupnie na pieknych maszynach)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.