Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasek rozrządu SKF

Featured Replies

Napisano

Cześć,

muszę w końcu wymienić rozrząd w padlinie silnik 1.2 16v Fire jest na zestawie przejechane 100kkm/2,5r. Jakieś opinie o ww. paskach? Kto dla SKF produkuje paski? Bo widzę na allegro trochę kompletnych zestawów z SKF tj. pasek rozrządu+napinacz+pompa wody. Obecnie mam zestaw założony:

- pasek Contitech

- napinacz INA

- pompa Rouville.

Napisano

Paski dla SKF najczęściej robi Conti, ale nie ma reguły, może być też Gates. Napinacz w zestawie będzie SKF, lub INA, pompa pewnie SKF. Ostatnio przestałem montować pompy SKF, bo często problemy z nimi były.

Napisano

Ja nie polecam pomp Aisin, skusiłem się i po roku zaczęła wyć, kupiłem GMB. Tu zamiast Rouville zastanowiłbym się nad Hepu.

Edytowane przez analyzer64

Napisano
  • Autor

Hepu miałem poprzednią zamontowaną, miała metalowy wirnik. Rouville co założyłem obecnie do tej pory miała już plastikowy wirnik.

Napisano
10 godzin temu, steyr napisał:

Hepu miałem poprzednią zamontowaną, miała metalowy wirnik. Rouville co założyłem obecnie do tej pory miała już plastikowy wirnik.

A co różnica czy wirnik metalowy czy plastikowy:hmm:

Napisano
  • Autor

Plastik jak to plastik mniejsza trwałość. Słyszałem o przypadkach gdzie przy pompach z wirnikami plastikowymi jak ludzie olewali wymianę płynu chłodniczego przez parę lat to wskutek "śmieci" w układzie z wirnika po jakimś czasie wiele nie pozostawało;]

Napisano

Oryginalne pompy w starszych silnikach jtd miały wirnik z tworzywa i nawet po przebiegu 200kkm wyglądał on jak nowy i nic się w nim nie wycierało.

W zamiennikach np. Rouville zdarzały się problemy, bo po prostu plastikowy wirnik odspajał się od osi i nie było obiegu ale to wina producenta i nie można pisać, ze tak jest w każdej pompie co ma wirnik z tworzywa:)

Napisano
8 godzin temu, volf6 napisał:

A co różnica czy wirnik metalowy czy plastikowy:hmm:

W silnikach jtd pompy z plastikowym wirnikiem SKF stają w miejscu i nie pompują wody. W BMW założyłem rok temu pompę Swag (bardziej z przymusu niż z wyboru), po 20 kkm wyglądała tak

20170516_155555.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.