Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Astra F] przewody serwa

Featured Replies

Napisano

Witam, wczoraj zauważyłem, że gumowy wężyk lata mi pod maską idący do zaworku spalin?. Szukałem gdzie by pasował, do przepustnicy wszystkie są podłączone. Pasował mi do grubego przewodu z kolektora do serwa. Czy mają być tam 2 przewody jeden cienki drugi grubszy gumowy czy tylko cienki? Jeżeli dwa to czy ten grubszy mogę zaślepić czy jakoś pokombinować z klejeniem bo będzie lewe powietrze czy coś?

Chodzi o ten przewód:

24_1277808782.jpg

Napisano

ten chudy weżyk  możesz  zaślepić nawet małą śrubką  (wkładając ją do niego),  ale  ogólnie to on  przychodzi do przepustnicy.

Odkręć pokrywę przepustnicy to będziesz widział  

Edytowane przez technix

Napisano

Jest tak jak narysowałeś na zdjęciu. Cienki idzie do sterowania obiegiem wewnętrznym. Obok niego (dalej od serwo) ten od zaworka evap. Połączenie musi być szczelne, żeby nie ssało lewego powietrza. Jeśli go odłączysz i zaślepisz, to nie będzie odprowadzania par paliwa z pochłaniacza.

Napisano
  • Autor

Od dawna mam wrażenie, że ten pochłaniacz coś się uszkodził - z jednego z przewodów usypywał mi się czarny węgiel. Jak jeżdżę na LPG to będzie bardzo źle jak zaślepię? Będzie czuć opary lpg? Postaram się go skleić ale nie wiem czy się uda.

Napisano

Nie ma znaczenia, czy jeździsz na gazie, czy na benzynie. Zaślepić możesz, ale w końcu pochłaniacz nasyci się oparami i możesz czuć zapach benzyny z okolic prawego błotnika. Manual naprawy pochłaniacza jest na naszej stronie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.