Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Automat dla kobiety - klasa B lub C

Featured Replies

Napisano

Witam.Proszę o poradę. Co wybrać mojej żonie do miasta i czasem na podróże głównie do 63 km. W grę wchodzi auto segmentu B lub C, może być mini Van, do 8,9 tys zł., skrzynia może być pełny hydraulik, CVT lub półautomat, długość co najwyżej kompaktu, klimatyzacja, pojemność silnika do 1,8, benzyna lub benzyna + LPG lub CNG. Trwałe 2.0 w ostateczności. Będziemy mieli 3 dziecko, pozostałe to 11 i 8 lat. Dlatego przydałby się bagażnik na wózek, gdyby trzeba było gdzieś z nim podjechać. Samochód może mieć wiele lat, byleby to nie był typ rdzewiejący.Szukam skrzyni która byłaby trwała (nie tak jak Aisin w XC 90 czy w innych Volvach). W Peugeocie 205 był ZF klasyczny automat, ale sztuka mi uciekła.
Myślalem o VW Golfie 4, Renault Clio i Peugeocie 206 z AL4/DP0.  

Proszę kolegów o typy, w szczególności wady i zalety skrzyń. Bardzo dziękuję za pomoc ;-)

Napisano

Astra g benzyna automat. Niezniszczalny 4 biegowy aisin. Samochod tani w utrzymaniu. Tesciowej kupilismy juz drugie auto w takim setupie i jest rewelacyjne jako miejskie jezdzidlo.

Napisano

Scenic II 2.0 jesli zmiesci sie w  budzecie. Bardzo praktyczne auto, z tylu 3 niezalezne fotele i spory bagaznik.

Napisano
6 godzin temu, zinger napisał:

Scenic II 2.0 jesli zmiesci sie w  budzecie. Bardzo praktyczne auto, z tylu 3 niezalezne fotele i spory bagaznik.

Zgadza sie. Lyka LPG bez problemu. Skrzynia DP0 tez OK. :)

Napisano

Dzisiaj zakupiłem CIVIC 1.6 automat 2002 i musze przyznać, ze zaskakujaco przyjemnie sie tym jeździ. Skrzynie i silniki trwałe, w tej generacji korozja też bardzo nie dokucza. 

W podany budżet sie łapie.

Napisano
19 godzin temu, ghost2255 napisał:

Dzisiaj zakupiłem CIVIC 1.6 automat 2002 i musze przyznać, ze zaskakujaco przyjemnie sie tym jeździ. Skrzynie i silniki trwałe, w tej generacji korozja też bardzo nie dokucza. 

W podany budżet sie łapie.

Mam 2 civic 2002 i 2005 i nie polecam. 

.

Napisano

Brac Megane lub Lagune z 1.6 lub 2.0 I starym automatem lub scenica.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano
Dnia 13.08.2017 o 18:48, docent11 napisał:

Mam 2 civic 2002 i 2005 i nie polecam

Gdyż?

Poważnie, jestem ciekaw, bo właśnie kupiłem i na razie mi się podoba.

Napisano

Zainteresuj się Corollą E11. Masz tam silniki 4E-FE oraz 4A-FE, które były zestawiane z hydrauliczną skrzynią Aisina. Sztuką jest znaleźć egzemplarz bez rdzy, ale da radę. Za to jak znajdziesz, resztę mechaniki ogarniesz za nieduże pieniądze. Kilka miesięcy temu egzemplarze w bdb stanie były po 5-6 tysięcy.

Jest też mniejsza Toyotka - Starlet - która również bywa z automatem. Bardzo wdzięczne autko, ale już nie tak pojemne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.