Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lampa sufitowa do salonu

Featured Replies

Napisano

Szukam lampy na sufit do salonu.

Oprócz tego że ma być ładna (kryterium subiektywne) musi być na LEDach, dawać dużo światła (co najmniej 5.000 lumenów) i mieć możliwość ściemniania.

A gdyby jeszcze miała sterowanie temperaturą barwy światła to byłby wypas.

Widzieliście gdzieś coś co spełnia te wymagania ?

Napisano

Ja bym szukał jednak bez LED, ze zwykłym E27 - niestety coraz mniejszy wybór. Te przeważnie chińskie LEDy marnej jakości nie wiadomo ile pociągną, a wymieniać i przelutowywać nie zawsze się da (i opłaca). Przy zwykłej E27 kupujesz sobie żarówki Mi-Light lub droższe odpowiednik Philipsa + pilot i masz ściemnianie i regulację barwą (kolorowe lub zimne-ciepłe). Z racji, że przez dwa lata kupowałem sporo oświetlenia do domu, to dość często przeglądałem oferty i jakoś nie widziałem sufitowych lamp z regulacją barwy - poza plafonami, ale tam to jako bajer tylko. Bywają też lampki stołowe z regulacją barwy białej. Są też łazienkowe plafony - mam taki w domu, są 3 rodzaje białego ale się nie ściemnia.

Przy E27 dobierze sobie moc jaką potrzebujesz i w razie problemów wymienić.

Napisano
  • Autor
Dnia 28.08.2017 o 16:20, sherif napisał:

Ja bym szukał jednak bez LED, ze zwykłym E27

Dzięki.

Nastawiałem się na typowe rozwiązania LEDowe, ponieważ takie lampy (plafony) wyglądają dużo ładniej i ich projektanci mają większe pole do popisu.

Ale faktycznie - mogę poszukać czegoś z normalnym gwintem E27/E14 i wkręcić żarówki LEDowe.

Nie wiem tylko jak w nich zrealizowane jest wspólne sterowanie (ściemnianie/zmiana barwy wszystkich żarówek jednocześnie jednym pilotem) ?

Napisano
24 minuty temu, slawekw napisał:

Dzięki.

Nastawiałem się na typowe rozwiązania LEDowe, ponieważ takie lampy (plafony) wyglądają dużo ładniej i ich projektanci mają większe pole do popisu.

Ale faktycznie - mogę poszukać czegoś z normalnym gwintem E27/E14 i wkręcić żarówki LEDowe.

Nie wiem tylko jak w nich zrealizowane jest wspólne sterowanie (ściemnianie/zmiana barwy wszystkich żarówek jednocześnie jednym pilotem) ?

Z designem różnie bywa, podobnie jaki i jakością oraz ceną. Żona do salonu wybrała lampkę, która jak pojechałem obejrzeć okazało się, że kosztuje 12tys E + kinkiety po 700E :hehe:.

Kupiłem niemal identyczną, ale polską za 700zł.

Do sterowania w przypadku Milight najłatwiej jest użyć prostego pilota:

http://milight.pl/produkt/pilot/

On umożliwia zaprogramowanie 4-stref i sterowanie barwą oraz ściemnianiem. Można też dokupić sterownik i podpiąć paski LED (ja tak mam), można też dokupić router i sterować aplikacją. Działa to po radiu, więc zasięg jest spory.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.