Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drzwi lodówki nie trzymają.

Featured Replies

Napisano

Lodówka to Siemens do zabudowy, lat 7. Właśnie magnes się zepsuł bo drzwi lodówki się same otwierają. Czytałem że trzeba wymienić uszczelkę ale że czasami trzeba wymienić całe drzwi lodówki. Jak to sprawdzić i czy wymiana uszczelki jest łatwa czy trzeba wzywać serwis? 

Edytowane przez 1Marek1

Napisano

uszczelka ma w sobie taśmę z magnesem. W starych polarach zdejmowało się płytę i można było wymienić. Sprawdź po prostu czy jest to rozbieralne (a zapewne jest bo jakoś to złożyli). Trzymaj też kciuki, żeby mieli w serwisie taką uszczelkę...

Napisano

Ostatnio wymieniałem w jakimś Elektrolux-ie czy Siemens-ie. Uszczelka oryginalna, serwisowa. Trzeba było wyciąć nóżkiem starą i wcisnąć nową. Część starej uszczelki zostało bo jest niewyjmowalna.

Dobre kilka minut zeszło zanim uwierzyłem instrukcji. Ale łatwo było.

;)

Napisano
Dnia 5.09.2017 o 13:14, 1Marek1 napisał:

Lodówka to Siemens do zabudowy, lat 7. Właśnie magnes się zepsuł bo drzwi lodówki się same otwierają. Czytałem że trzeba wymienić uszczelkę ale że czasami trzeba wymienić całe drzwi lodówki. Jak to sprawdzić i czy wymiana uszczelki jest łatwa czy trzeba wzywać serwis? 

Magnes się rozmagnesował?

Raczej mało prawdopodobne.

Stawiałbym na uszkodzenie zawiasów, krawędzi otworu drzwiowego lub skoszenie geometrii lodówki.

Napisano
  • Autor
Teraz, maras77 napisał:

Magnes się rozmagnesował?

Raczej mało prawdopodobne.

Stawiałbym na uszkodzenie zawiasów, krawędzi otworu drzwiowego lub skoszenie geometrii lodówki.

Brawo, właśnie jestem po wizycie serwisu i to zawias się uszkodził. Brawo jeszcze raz! :oki:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.