Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mercedes CLC 200

Featured Replies

Napisano

Cześć,

nawiązując do wątku 

mam kolejne pytanie. Mam możliwość kupić MB CLC 200. Przebieg rzeczywisty 60k km. W papierach bajka. Ale...

- Silnik po rozruchu chodzi bardzo głośno. Myślałem, że pomyłka w ogłoszeniu i uruchomiłem diesla. To normalne? Motor 1.8 kompressor 180 KM.

- Skrzynia biegów w trybie S (sport?) robi to samo co w trybie C (komfort?) Nie widzę różnicy a jeżdziłem kilkoma automatami i nawet w najgorszym coś się dzieje po przełączeniu trybu. 

- Zawieszenie jest kompletnie tapczanowe. To taka fabryczna cecha mercedesa?

Dzięki za sugestie.

Napisano

Może te tryby skrzyni, między którymi wybierasz to winter i lato ;] On wtedy tylko inaczej biegi zmienia.

Napisano
1 godzinę temu, maagog napisał:

- Silnik po rozruchu chodzi bardzo głośno. Myślałem, że pomyłka w ogłoszeniu i uruchomiłem diesla. To normalne? Motor 1.8 kompressor 180 KM.

Silniki benzynowe możemy podzielić na kilka grup. Pierwsza to doładowane, niezbyt duże jednostki o pojemnościach 1,6 lub 1,8 l. Te odmiany są godne zaufania. Mimo to, jeśli możecie, wybierzcie nieco nowsze warianty z turbinami. Są oszczędniejsze i cichsze niż pierwotnie stosowane z kompresorami. To również o tyle ważne, że dość mocno hałasujące mechaniczne sprężarki mogą utrudnić prawidłowe rozpoznanie pewnej usterki trapiącej silnik, czyli rozciągających się łańcuchów rozrządu. Zaniepokoić powinny przede wszystkim dziwne chrobotania utrzymujące się przez kilka sekund po rozruchu. Jeśli w porę nie skontroluje się łańcucha, może dojść do przeskoczenia wałka rozrządu. Wtedy najczęściej trzeba już niestety szukać nowej jednostki napędowej, bo remont może kosztować nawet… 20 000 zł.

http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/uzywane-mercedes-c-w204/4rqlx

Napisano
Dnia 17.09.2017 o 19:50, maagog napisał:

Cześć,

nawiązując do wątku 

mam kolejne pytanie. Mam możliwość kupić MB CLC 200. Przebieg rzeczywisty 60k km. W papierach bajka. Ale...

-

Kiedy była zmieniana oliwa? Czasem może coś tam rzępolić po rozruchu przez 1-2 sekundy ale nie cały czas. Przed zakupem koniecznie trzeba zrzucić dekiel z głowicy i obejrzeć koła łańcuchowe oraz łańcuch. Na kołach są znaki i można zobaczyć czy jest wyciągnięty-przy 60kkm nie powinien być, ja przewijalem na nowy dopiero po 160kkm

Napisano
  • Autor
Dnia 17.09.2017 o 20:58, Vadero napisał:

Może te tryby skrzyni, między którymi wybierasz to winter i lato ;] On wtedy tylko inaczej biegi zmienia.

Kupilem i nadal nie wiem na czym polega roznica.

Jesli tryby dzialaja jak nalezy, to drewniana lyzka za pomysl. Wyprzedzanie na ruchliwej drodze jednopasmowej bedzie udreka.

Napisano
  • Autor
Dnia 17.09.2017 o 21:23, 51cent napisał:

Silniki benzynowe możemy podzielić na kilka grup. Pierwsza to doładowane, niezbyt duże jednostki o pojemnościach 1,6 lub 1,8 l. Te odmiany są godne zaufania. Mimo to, jeśli możecie, wybierzcie nieco nowsze warianty z turbinami. Są oszczędniejsze i cichsze niż pierwotnie stosowane z kompresorami. To również o tyle ważne, że dość mocno hałasujące mechaniczne sprężarki mogą utrudnić prawidłowe rozpoznanie pewnej usterki trapiącej silnik, czyli rozciągających się łańcuchów rozrządu. Zaniepokoić powinny przede wszystkim dziwne chrobotania utrzymujące się przez kilka sekund po rozruchu. Jeśli w porę nie skontroluje się łańcucha, może dojść do przeskoczenia wałka rozrządu. Wtedy najczęściej trzeba już niestety szukać nowej jednostki napędowej, bo remont może kosztować nawet… 20 000 zł.

http://www.auto-swiat.pl/zdjecia/uzywane-mercedes-c-w204/4rqlx

Filmy na YT i komentarze niby to potwierdzaja. Dzieki.

Napisano
  • Autor
Dnia 18.09.2017 o 22:49, Piotrus napisał:

Kiedy była zmieniana oliwa? Czasem może coś tam rzępolić po rozruchu przez 1-2 sekundy ale nie cały czas. Przed zakupem koniecznie trzeba zrzucić dekiel z głowicy i obejrzeć koła łańcuchowe oraz łańcuch. Na kołach są znaki i można zobaczyć czy jest wyciągnięty-przy 60kkm nie powinien być, ja przewijalem na nowy dopiero po 160kkm

Bede niebawem robil serwis olejowy. Przy okazji poprosze o sprawdzenie.

Gdzie serwisowales?

Napisano

Na Regulskiej w Ursusie, ale słyszałem bdb opinie o forumowym Lukim, tyle że nie zdążyłem sprawdzić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.