Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

posypala sie rolka napinajaca....

Featured Replies

Napisano

...nie jest tak zle cool.gif Rozrzad caly zlosnik.gif Chodzi o rolke paska klinowego. Rozjechala mi sie calkowicie przez co pasek wytarl sie prawie do zera o jakas tam czesc. Full dymu spod maski - wygladalo to efektownie. Pasek oczywiscie odcialem i jechalem sobie dalej bez ladowania i wspomagania (ok 40km). Stad pytanie. Ile mniej wiecej przejade na dobrym aku bez ladowania ? + wylaczona pompa paliwa i inne odbiorniki ???

Napisano

ja w cc zrobilem bez ladowania ponad 100km na baterii 65Ah (mam cc custom) a jak mi juz tak dobrze szlo to zapodalem swiatla i w 5 min pradu braklo zlosnik.gif zapodalem druga bateria i heja zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Ja wczoraj staralem sie hamulca nie uzywac bo pradzik schodzil na zarowki stopu i nie wiedzialem czy dojade do domciu zeby.GIF

> zapodalem druga bateria i heja

Wow, tak dobrze wyposazonego bravolota to nie mam

Napisano

> Ile mniej

> wiecej przejade na dobrym aku bez ladowania ? + wylaczona pompa

> paliwa i inne odbiorniki ???

hgw zlosnik.gifzlosnik.gif - ja zrobiłem bez ładowania ok. 10 km i musiałem auto ze skrzyżowania spychać pad.gifzlosnik.gif

Napisano

Dołącze się z małym pytankiem.

czy jest jakaś reguła wymiany tegoż paseczka (rolki) czy może jeździ się aż nie chlaśnie.

czy może ta awaria mogła się zakończyć czymś gorszym??

Napisano

> Dołącze się z małym pytankiem.

> czy jest jakaś reguła wymiany tegoż paseczka (rolki) czy może jeździ

> się aż nie chlaśnie.

> czy może ta awaria mogła się zakończyć czymś gorszym??

Słyszałem o wypadku, że uszkodzony pasek klinowy wkręcił się w rozrząd..skończyło się źle no.gif

Napisano
  • Autor

W 1,4 rozrzad jest zabudowany i nie ma stycznosci z paskiem klinowym wiec takie niebezpieczenstwo nie istnieje. Lepiej jednak wymieniac rolke z paskiem co 60 tys tak jak naped rozrzadu ...tak slyszalem. Moja roleczka byla jeszcze fabryczna. Nowa lezala w domu i nie mialem kiedy zmienic to teraz mam za swoje zlosnik.gif

Napisano

Ja mam problem taki, ze mialem 2 wymiany paska (ostatnia przy 105kkm teraz jest 117kkm) ale nie byla ani razu chyba wyieniana rolka (piresza wyminae nie ja robilem i nie jestem ws tanie ustalic).

No i teraz czasem mi sie ona sni smile.gif Pytanie, czy sa jkaies objawy przed posypaniem sie rolki? W 1,2 z tego co wiem tylko jedna jest.

Napisano

> Ja mam problem taki, ze mialem 2 wymiany paska (ostatnia przy 105kkm

> teraz jest 117kkm) ale nie byla ani razu chyba wyieniana rolka

> (piresza wyminae nie ja robilem i nie jestem ws tanie ustalic).

> No i teraz czasem mi sie ona sni Pytanie, czy sa jkaies objawy przed

> posypaniem sie rolki? W 1,2 z tego co wiem tylko jedna jest.

Mówisz o rozrządzie?

Napisano
  • Autor

U mnie zaczelo sie od takiego problemu. Jak widac pisalem o tym jakis czas temu. Duzo nie minelo i wyzionela ducha. Jednak niekoniecznie musi dawac o sobie znac. Rolka to zwykle lozycho z doklejonym plastikowym kolkiem. Moze strzelic i masz panie problem w trasie... Ja na szczescie brykalem po swoich smieciach i szybko wrocilem do chatki mimo braku ladowania

Napisano
  • Autor

Pasek 38pln + rolka tez cos kolo tego. Robocizna az 50 bo robilem w sieci warsztatow norauto. I tak zjechalem 15zeta screwy.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

dzisiaj (miała coś koło 40tys przebiegu), pięknie się posypała akurat w trakcie wyprzedzania tongue.gif

byłem lekko zdziwiony bo ostatnio z takim oporem na kierownicy to prowadziłem poloneza zlosnik.gif

ale strachu się przez chwile najadlem bo w pierwszej chwili to pomyślałem, że mi auto zgasło i coś poważniejszego sie wydarzyło

a i objawy takie same na początku tj. metaliczne dzwonienie przy rozruchu, a po rozgrzaniu spokój

Napisano

Ile mniej

> wiecej przejade na dobrym aku bez ladowania ? + wylaczona pompa

> paliwa i inne odbiorniki ???

Cześć,

Z rozwalonym altkiem /więc bez ładowania/ przejechałem na trasie i po mieście ok. 70 km plus kilka uruchomień silnika. Zapłon wyłączałem rzadko - chdzi o światła /był wieczór/, stop i prędkościomierz /brak wskazań bez prądu/.

Bateria prawie nówka 65 ah, praktycznie nie wymagała po tym incydencie doładowania. Myślę że bez świateł na dobrej baterii można spokojnie zrobić 100 km.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.