Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stemple do stropu

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie,

Jakie stemple stosuje się do podparcia terivy, w sensie jaka średnica tak pi razy oko. I do tych co ostatnio budowali. Ile kosztuje taki stempel, nowy i używany ?

Napisano

Dawałem stemple około 10cm. średnicy. Ze zwykłych sosen. Pod belki co metr a dookoła przy wieńcu deska szalunkowa 32mm. i stemple też co metr.

Z resztą wyczytałem to w instrukcji producenta stropu. Może też zerknij?

Napisano
  • Autor

Hej,

Budowy jeszcze nie zaczalem. Jak zaczne to na pewno poczytam co ile i jakie sie daje.

Ale moje pytanie ma podloze czysto ekonomiczne. Leza stemple, ktorymi pali sie w piecu w szklarni. Zaproponowalbym odkupienie ale nie mam pojecia po ile chodza.

Napisano

Płaciłem jakieś grosze, sto czy dwieście zł za wszystkie ale to było wiele lat temu. Gdzieś w 2000r. Strop około 85m2. Odkupiłem z innej budowy. Później tak samo odsprzedałem, więc nie kosztowały właściwie nic.

Napisano
2 godziny temu, amciek napisał:

Hej,

Budowy jeszcze nie zaczalem. Jak zaczne to na pewno poczytam co ile i jakie sie daje.

Ale moje pytanie ma podloze czysto ekonomiczne. Leza stemple, ktorymi pali sie w piecu w szklarni. Zaproponowalbym odkupienie ale nie mam pojecia po ile chodza.

Placilem 2zl za metr bieżący z muesiac temu. 

Napisano
5 godzin temu, amciek napisał:

Ale moje pytanie ma podloze czysto ekonomiczne.

A projekt płotu już masz? Możesz kupić rury, które później wykorzystasz na słupki  :phi:

Napisano
4 godziny temu, romano11 napisał:

A projekt płotu już masz? Możesz kupić rury, które później wykorzystasz na słupki  :phi:

Czemu się śmiejesz? Jak kolega ma miejsce by składować i czas by potem doprowadzić do ładnego wyglądu to czemu nie... Kupując gotowe płacisz za usługę, materiał w hurcie kosztuje grosze. 

Napisano
8 godzin temu, mayster_tcz napisał:

Czemu się śmiejesz? Jak kolega ma miejsce by składować i czas by potem doprowadzić do ładnego wyglądu to czemu nie... Kupując gotowe płacisz za usługę, materiał w hurcie kosztuje grosze. 

Nowe rury stalowe kosztują grosze? Powiedz gdzie?

Na stemple to raczej musiały by być rury dość solidne-jak porównasz ich koszt do drewnianych stempli to temat się rozjaśni;]

Napisano
6 godzin temu, volf6 napisał:

Nowe rury stalowe kosztują grosze? Powiedz gdzie?

Na stemple to raczej musiały by być rury dość solidne-jak porównasz ich koszt do drewnianych stempli to temat się rozjaśni;]

fajnie by wyglądało ogrodzenie że słupów 3':hehe:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.