Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przesadzanie thujek ... takich 20 letnich ... takich pewnie ze 5 m

Featured Replies

Napisano

da sie ... nie da sie

jeśli da sie to jak ???

mamy znawców , fantyków ogrodników ???

Napisano

Da się tylko sporo z ziemią trzeba wyjąć i najlepiej solidnie przyciąć żeby zrównoważyć zmniejszone możliwości bryły korzeniowej.

Napisano
13 minut temu, Joki napisał:

najlepiej solidnie przyciąć

Widziałeś kiedyś thuję w środku? ;] Jeżeli ją "solidnie przytniesz", to zostanie samo brązowe i szlag ją trafi.

Napisano
  • Autor

@Lucyfer

Dawaj na temat wyrocznio

Przezyje taki okaz czy nie ... bo nie wiem 

Kupuje dzialke na ktorej rosna takie okazy i .... 2 szt koliduja z budynkiem ktory postawie ... szkoda wyciac ... wolalbym przesadzic ...

Napisano
Teraz, jetbang napisał:

@Lucyfer

Dawaj na temat wyrocznio

Kupuje dzialke na ktorej rosna takie okazy i .... 2 szt koliduja z budynkiem ktory postawie ... szkoda wyciac ... wolalbym przesadzic ...

Gwarancji żadnej nie będziesz miał. Można próbować chwycić łyżką koparki z dużą bryłą ziemi i tak wsadzić w nowe miejsce wraz ziemią, o ile się nie obsypie. Są specjalne "koparki" z łyżkami "tulipankami", wtedy ziemia się nie rozsypuje przy przesadzaniu, ale dalej 100% gwarancji nie będziesz miał.

Musząc zwęzić i obniżyć zbytnio wypuszczone thuje ciąłem je etapami przez kilka sezonów, żeby całkowicie nie ogołacać z zielonego, odrastały po rok dwa, ale nie padły.

Napisano

przede wszystkim, nie wolno zmienić kierunku padania światła na drzewko. musi być wsadzone identycznie, jak rosło wcześniej. i przed włożeniem do nowej dziury, lejemy dużo wody

Napisano
[mention=129875]Lucyfer[/mention]

Dawaj na temat wyrocznio

Mialem taka 3m. Po korzeniach zostala dziura srednicy 4m. Pien mial jakies 30cm srednicy.

#
I po co ja to wklepalem.

Napisano

jest coś takiego jak przesadzarka. poszukaj w swojej okolicy, może ktoś ma. wystarczy taka o średnicy 1m.

Napisano
Dnia 28.10.2017 o 21:55, WaWeR napisał:

Mialem taka 3m. Po korzeniach zostala dziura srednicy 4m. Pien mial jakies 30cm srednicy.

Nie wiem jaką miałeś odmianę, ale moje plicata atrovirens, czyli giganty, po 20 latach mają pnie nieprzekraczające 10 cm średnicy. Gdybym ich ostro nie ciął, to nie miałyby obecnego ok. 2,5 metra wysokości, a pod pięć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.