Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki migomat z lutospawaniem?

Featured Replies

Napisano

Szanowni koledzy chce kupić na wiosnę miga do 2200z osprzętem gotowym do spawania z funkcją lutospawaniem ( wymiana progów w autach itp) na pewno miga uxyje do grubszych prac typu spawania bramy wózka itp 

Zastanawiam się nad dwoma

Magnum mig 205l

Sherman mig200m

Ceny podobne na yt jest film jak spawa Magnum shermana nie znalazłem. Opinie w necie podzielone. 

Ktoś miał styczność z tymi migami? Wady zalety? 

Napisano

to chyba nie jest dobry pomysł "kleić" progi spawarką. Jednak jakieś wtopienie powinno być.

Aby zrobić to fachowo, potrzebne są technologie w pewnym stopniu zastępujące zgrzewanie, np CMT od Froniusa.

Napisano
16 minut temu, zet napisał:

to chyba nie jest dobry pomysł "kleić" progi spawarką.

Żartujesz czy jak?

Myślisz, że warsztaty blacharskie to jak progi wymieniają:hmm:

Napisano
Teraz, volf6 napisał:

Żartujesz czy jak?

Myślisz, że warsztaty blacharskie to jak progi wymieniają:hmm:

Nie żartuję, a to że tak robią to wiem doskonale. Chciałem tylko podpowiedzieć odpowiedni kierunek.

Spawarki z pytania to praktycznie tej samej klasy sprzęty, zastosowanie typowo garażowe, nie profesjonalne. 

Napisano
  • Autor

Wiem jak wygląda wspawanie progów migomatem bo sam to robiłem chińskim einhell btw 190d/ niestety tych egzemplarzy nie robią a mój się poprostu zużył. Są esaby,kempi ale budżetowi mnie nie stać na pozadny mig. Chiński wystarczy na kilka lat, później znów coś kupię. 

Zamierzam wymienić progi w 2 seicentach , progi są śmiesznie tanie a utrzymanie sc 0.9 to znikome koszta 

Napisano
  • Autor

Sherman jest bodajże na trafie a Magnum to inverter. Podobno już go poprawili bo tranzystory strzelały itp. W sklepie mówili mi że prędzej naprawie magnuma niż shermana. Ale ile w tym prawdy? 

Napisano
21 minut temu, HARDTECHNO napisał:

Sherman jest bodajże na trafie a Magnum to inverter. Podobno już go poprawili bo tranzystory strzelały itp. W sklepie mówili mi że prędzej naprawie magnuma niż shermana. Ale ile w tym prawdy? 

Jak chcesz coś najtańszego z dobrymi opiniami to rzuć okiem na Welder Fantasy

Napisano
7 godzin temu, HARDTECHNO napisał:

Oba to inwertery. Magnum faktycznie ma lepszy serwis i dostępność elektroniki.

Napisano
47 minut temu, HARDTECHNO napisał:

Welder fantasy też niczego sobie tylko ten zwyklybmig jest na trafie a ten lepszy to inverter .produkt bodajże polski?

Zapomnij o nawet europejskim pochodzeniu ;] wszystko klepią skośne ;) Z "lepszych" chińczyków masz jeszcze Spartusa. Welder Fantasy jest mocno przereklamowany ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.