Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Korek "klik-klak" - wymiana samego środka

Featured Replies

Napisano

Chętnie wymieniłbym korki w domu na tradycyjne gumowe... :facepalm: 

No ale stało się - korek w wannie się popsuł. Tzn. da się rozebrać i złożyć tak, aby działał, ale częste wyciąganie (żona zajmuje się produkcją włosów w celu zatykania odpływów) + trochę kamienia powoduje, że często wyrywa się sama "pokrywka", a reszta konstrukcji pozostaje na miejscu i trzeba ją wytargać na siłę (kamień + zrysowane już brzegi), rozebrać i złożyć... Nie chce mi się leżeć pod wanną i wymieniać całego syfonu, ale może wystarczy kupić takie coś:

http://allegro.pl/korek-klik-klak-brodzik-wanna-automat-chrom-kkbg-i6388523826.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NTI2ODg1YTUtODkyMy00M2MzLWE0MWUtMzE5YjJiZjNkMzViAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=fe657bb9-03aa-422d-b159-25fdeceba659

i wykorzystać sam środek? Oczywiście jeszcze upewnię się co do średnicy rurki, ale to instalacja sprzed 3 lat, więc nic nietypowego tam nie ma.

Napisano
15 godzin temu, ZelaznyKarzel napisał:

Chętnie wymieniłbym korki w domu na tradycyjne gumowe... :facepalm: 

No ale stało się - korek w wannie się popsuł. Tzn. da się rozebrać i złożyć tak, aby działał, ale częste wyciąganie (żona zajmuje się produkcją włosów w celu zatykania odpływów) + trochę kamienia powoduje, że często wyrywa się sama "pokrywka", a reszta konstrukcji pozostaje na miejscu i trzeba ją wytargać na siłę (kamień + zrysowane już brzegi), rozebrać i złożyć... Nie chce mi się leżeć pod wanną i wymieniać całego syfonu, ale może wystarczy kupić takie coś:

http://allegro.pl/korek-klik-klak-brodzik-wanna-automat-chrom-kkbg-i6388523826.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=NTI2ODg1YTUtODkyMy00M2MzLWE0MWUtMzE5YjJiZjNkMzViAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=fe657bb9-03aa-422d-b159-25fdeceba659

i wykorzystać sam środek? Oczywiście jeszcze upewnię się co do średnicy rurki, ale to instalacja sprzed 3 lat, więc nic nietypowego tam nie ma.

Ja też mam trzy i uważam że to jest jedna z głupszych rzeczy na które dałem się namówić.

Dwa korki się lubią blokować - wciśniesz i nie wyciśniesz :( trzeci od wanny nie trzyma wody i cieknie. Uszczelki wymieniane kilka razy i pomaga tylko na chwilę.

Napisano

mój korek się rozleciał po dwóch latach użytkowania :( maskara co to teraz za produkty , patrzyłem jak to cenowo wygląda w sklepach i mnie boli dać ponad 100 zł za kawałek plastiku więc jest bez środka teraz i tyle , są oczywiście po 40 zł ale po co mam brać następne głów .....   :( , teraz jak bedę robił remont łazienki pomyśle nad innym rozwiązaniem :)

Napisano
  • Autor

U mnie po kolejnym wyrwaniu tej pokrywki (grzybka) przykładamy i lejemy wodę. Co ciekawe to jest zupełnie szczelne. :) No ale na dłuższą metę nie przejdzie, gdyż żona zacznie się dąsać...

Nawet dywanik kupiła do łazienki, ale tani na szczęście. Przynajmniej kot ma w co sikać zamiast lać za pralką i narażać się na porażenie...

Napisano
Dnia 15.12.2017 o 09:11, ZelaznyKarzel napisał:

U mnie po kolejnym wyrwaniu tej pokrywki (grzybka) przykładamy i lejemy wodę. Co ciekawe to jest zupełnie szczelne. :) No ale na dłuższą metę nie przejdzie, gdyż żona zacznie się dąsać...

Nawet dywanik kupiła do łazienki, ale tani na szczęście. Przynajmniej kot ma w co sikać zamiast lać za pralką i narażać się na porażenie...

Za PRL sprzedawali takie korki wykonane z okrągłego kawałka gumy grubości ze 3 mm i średnicy koło 12, pasowały do większości ówczesnych wypływów. Nie wkładało ich się w otwór, a kładło na nim i woda je dociskała. Póki nie stwardniały, były całkiem szczelne.

Napisano

dzisiaj kupiłem nowy niby solidniejszy tak mi się wydaje , przed świętami chcę zamontować :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Klik klak marki Geberit nie chce się popsuć od 7 lat :P

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.