Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wędzarnia z allegro, olx opinie

Featured Replies

Napisano

Ja tam się nie znam, ale pierwsza wydaje się najsensowniejsza ze względu na dłuższy przewód dymowy.

Wędzić da się na wszystkim łącznie z beczką więc myślę że i tym da rady.

Edytowane przez Cinek

Napisano
Godzinę temu, jarosz19 napisał:

Już ci podpowiadam z opinii praktyków.

Wędzarnie klinkierowe, kamienne pięknie wyglądają. I tylko tyle.

Potrzeba dużo energii i czasu, aby doprowadzić je do temperatury pracy.

Druga poważna wada tych pięknych okazałych wędzarni to pogoda. Doglądanie wsadu w deszczu - no cóż.

Szwagier i sąsiad wybudowali wędzarnie w piwnicach budynku jednorodzinnego, wpinając się do instalacji kominowej budynku.

Komory wędzalnicze drewniane bądź beczka.

Sąsiad opala drewnem, szwagier ma grzałkę elektryczną, termostat i generator dymu wędzalniczego.

U obydwu wędzalnie w ogródku funkcjonują jako grille na imprezach.

pozdr.

Napisano

Wujek ma wędzarnie zrobione w takich metalowych szafkach do przebierania się w szatniach. Zorganizował gdzieś dwie używane za grosze i już od kilku lat wędzi w tym.

http://allegro.pl/szafa-szafka-przebieralnia-sum-410-3-pkt-metalowa-i6288439449.html

Napisano
9 godzin temu, jarosz19 napisał:

Ja tam wędzę w beczce, przewód kominowy ok 2 m wykopany w ziemi i jest ok. Koszt 0 zł. Generalnie: poszperaj na FB to się chyba nazywa Wędzrnicz

a Brać, cz też Bractwo. Mają spore archiwum; jest co poczytać, a potem pytać :-)

Napisano

Zgadzam się z przedmówcami.

Mamy pełną wędzarnie w ogrodzie, robioną z jakieś "przepisu" z forum z tunelem, osobnym paleniskiem, ogromną komorą. Mimo wszystko częściej już wędzimy w Borniaku na zrębkach, szybciej, czyściej, ale też bardziej przemysłowo a nie manufakturowo ;] Czuć różnice zdecydowanie jeśli wędzisz drewnem a zrębkami z grzałką.

Do prawdziwej dużej wędzarni trzeba mieć trochę więcej czasu na rozpalanie, nagrzewanie i doglądanie, w Borniaku jest o wiele wygodniej.

Napisano
  • Autor
20 godzin temu, Ozetjot napisał:

Ja tam wędzę w beczce, przewód kominowy ok 2 m wykopany w ziemi i jest ok. Koszt 0 zł. Generalnie: poszperaj na FB to się chyba nazywa Wędzrnicz

a Brać, cz też Bractwo. Mają spore archiwum; jest co poczytać, a potem pytać :-)

Jestem w tej grupie ale tam sami profesjonaliści i nie polecają takich wędzarni... więc pytam zwykłych użytkowników :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.