Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Subaru OUTBACK V - warto?

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

takie noworoczne rozmyślania ;) czy ktoś z forumowiczów posiada Outbacka piątej generacji? 

Interesuje mnie opinia użytkowników - czy warto się nad czymś takim zastanawiać - mam na myśli 2.5 175 KM benzyna.

Jak z awaryjnością? Jak z wyciszeniem wnętrza? Czy ma jakieś bolączki? 

I jak z tym spalaniem - bo można poczytać o różnych wartościach od 10 do 15l w mieście :)

Auto dla rodziny 2+2 :)

Edytowane przez harnas81

Napisano

Bardzo fajna fura! Świetne zawieszenie, bardzo dużo miejsca, fajny napęd, bardzo dobre właściwości jezdne, silnikowo spokojnie, czyli solidnie, bez sportowych osiągów. 

Nie mam ale jeździłem kilkoma wersjami, miasto, trasa, polatałem na ostro po torze i auto naprawdę warte zainteresowania.

Warto się zainteresować wyższymi wersjami wyposażenia, zdecydowanie fajniejsze niż podstawowe. 

Edytowane przez chojny

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, chojny napisał:

Bardzo fajna fura! Świetne zawieszenie, bardzo dużo miejsca, fajny napęd, bardzo dobre właściwości jezdne, silnikowo spokojnie, czyli solidnie, bez sportowych osiągów. 

Nie mam ale jeździłem kilkoma wersjami, miasto, trasa, polatałem na ostro po torze i auto naprawdę warte zainteresowania.

Warto się zainteresować wyższymi wersjami wyposażenia, zdecydowanie fajniejsze niż podstawowe. 

Ok idziemy w dobrą stronę ;) jak z elastycznością w codziennej jeździe? jak w mieście a jak w trasie? czy 175 km to nie za mało na taki ciężki samochód?

Napisano

Jeździłem z CVT, wiec wrażenia są różne, niby nic się niedziele a prędkość rośnie, można się przyzwyczaić. Diesel ma lepsza elastyczność, więcej momentu ale dla mnie właśnie 2,5L z CVT było najfajniejsze. 

Rakieta to to nie jest, najbardziej brakuje momentu charakterystycznego dla silników z turbo ale się można przywyczaić. 

Jezdzilem tez trochę po terenie, gdzie OBK ładnie dotrzymywał kroku Forkom... o ile konta natarcia i zejścia starczało ;)

Idz do salonu na jazdę próbna, najlepiej do Kopra, tam jest ogarnięty gość Piotr, może znajdzie dla Ciebie właściwe auto albo odwiedzie od pomysłu ;)

Edytowane przez chojny

Napisano
Dnia 1.01.2018 o 19:35, harnas81 napisał:

Witajcie,

takie noworoczne rozmyślania ;) czy ktoś z forumowiczów posiada Outbacka piątej generacji? 

Interesuje mnie opinia użytkowników - czy warto się nad czymś takim zastanawiać - mam na myśli 2.5 175 KM benzyna.

Jak z awaryjnością? Jak z wyciszeniem wnętrza? Czy ma jakieś bolączki? 

I jak z tym spalaniem - bo można poczytać o różnych wartościach od 10 do 15l w mieście :)

Auto dla rodziny 2+2 :)

Największym problem tych aut to jest brak wyboru silnika a co za tym idzie mocniejszej jednostki :(. Ja m.in dla tego po 2xOBK pożegnałem się z Subaru. Problem z tego co czytałem były jakieś piski plastików (AFAIR tył), ale serwis to poprawiał. 2.5i jest słabowały, ale ma fajną charaktersytykę. Wyciczenie już w poprzednich modelach było bardzo dobre to zapewne może być tylko lepiej, choć nie jeździłem w trasie więc się nie wypowiem czy tak jest w obecnym modelu.

15l to mi paliło H6 i to ekstremalnie w korkach, H4 jest dość oszczędnym silnikiem, w trasie nawet 6.5l zrobiłem raz ;).

Mój wujek po przejechaniu się moim OBK przed świętami kupił nowego, jak na razie jest mega zadowolony ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.